Animalien blir djuriskt rolig

Haradsrevyn nummer elva "Animalien" har premiär i slutet av februari. Det blir ett svinroligt och något rått perspektiv.
- Vi blir en lokalrevy för hela länet och ska fånga publiken på andra orter också, säger regissören Sofia Lindvall.

Nya i Haradsrevyn i år är trion till höger, Emmy Midbjer,14, Jörgen Drugge, inflyttad till byn, och Anna Midbjer, som varit med förr."Jättekul, tycker alla om årets föreställningar.

Nya i Haradsrevyn i år är trion till höger, Emmy Midbjer,14, Jörgen Drugge, inflyttad till byn, och Anna Midbjer, som varit med förr."Jättekul, tycker alla om årets föreställningar.

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-01-22 12:46

Hon är kvar som regissör sedan förra året. Den musikaliska nummerrevyn Animalen kryddas med makter, pakter och djurisk knorr. Premiären för lokalrevyn blir den 25-25 februari på Edeborg i Harads. Det är de enda föreställningarna på hemmaplan.

Nya förmågor
- Skälet till det är att efterfrågan på Haradsrevyn har ökat i länet, samtidigt som vi har svårt att fylla fler föreställningar i vår lilla by, säger Sofia Lindvall.

Många har medverkat i skrivgruppen där Anna Bergström, frilandsjournalist, varit motorn. Hon och några fler revyrävar har tagit paus medan nya förmågor tillkommit. Som 14-åriga Emmy Midbjer, yngst i gänget, och hennes faster Anna Midbjer som är tillbaka på scenen efter några års frånvaro.

- Hela min familj är ju med och spelar revy förutom lillebror. Jag har alltid tyckt om att stå på scen, sjunga och dansa. Så jag har verkligen längtat tills det är min tur, säger Emmy Midbjer.

Hennes faster Anna har också saknat revygänget.

Dåligt med män
- Vi är som en enda stor familj. Suget blev för stort så därför känns det härligt att vara tillbaka och roa folk, säger hon.

En som nyligen flyttat till Harads är nykomlingen Jörgen Drugge som studerar konst i Luleå och jobbar extra på Coopbutiken i byn.

- Jag har hört att det var dåligt med män på scenen. Att vara med och spela teater känns bara kul. Jag har aldrig gjort det tidigare, men det ska nog gå bra, säger nykomlingen.

Fram till premiären kommer revygänget att träna två dagar i veckan plus helger. Sista två veckorna blir det varje dag.

Besöker större scener
- Första repetionerna går vi mer igenom hur gänget ska gå och stå på scenen. Det gör att det både ser och känns lite förvirrat innan scenerna faller på plats. Sista två veckorna handlar det mer om att allt ska sitta så perfekt som möjligt, säger Sofia Lindvall.

De platser som Haradsrevyn besöker blir Saga i Boden, Kulturens hus i Luleå, Folkets hus i Vuollerim och Kalix.

- Att spela på de större scenerna i länet gör att ensamblen utvecklas och växer, säger Sofia Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om