Äldre stärker kroppen på nya rörelsebanan

I dag invigdes aktivitetsparken för äldre i Boden som får möjlighet att träna i Centralparken.- Jättebra att kunna mjuka upp musklerna, säger Nanna Grönlund, 89.

Hur är det med balansen? 89-åriga Nanna Grönlund prövade Bodens nya aktivitetspark med en rörelsebana för äldre.

Hur är det med balansen? 89-åriga Nanna Grönlund prövade Bodens nya aktivitetspark med en rörelsebana för äldre.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-10-06 16:18

Den som invigde parken som har inbyggt olika rörelsemoment var tekniska utskottets ordförande Rasmus Joneland.

- Jag har själv en bakgrund inom gymnastikvärlden och vet hur viktigt det är att röra sig från 0-100 år. Jag hoppas att rykten sprids om parken så vi kan få fler i andra delar av stan också, säger Joneland.

Invigningstal
Enligt parkavdelningen har parken kostat 110 000 kronor exklusive markarbeten att iordningställa och har satts upp av kommunens personal. Efter invigningstalet visade en sjukgymnast och idrottsvetare från Winternet hur man bäst använder redskapen.

Bodens kommun hade också anlitat Nanny Grönlund, 89, som iförd träningskläder tog sig igenom aktivitetsbanan för att visa hur man kan stärka kroppens naturliga funktioner.

- Jag har faktiskt provtränat tidigare för att jag bor i huset intill rörelseparken. Jag tycker att man måste träna och det känns bra med parken, säger Nanny Grönlund.

En som också prövade på att sträcka ut ryggen i en av stationerna var 83-åriga Lilian Forslund.

Olika nivåer
- Det här kändes bra. Jag tycker att rörelseparken är ett bra påhitt. Annars brukar man inte
gå ner till den här sidan av Bodån.

-  Aktivitetsparken verkar ha bra balansträning och sedan får man får sträcka på musklerna. Jag tror jag kommer att träna här. Det som är bra att det finns olika nivåer. Många har ganska svårt att göra allt men man kan alltid göra något, säger Lilian Forslund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om