50-talsrestaurang ska lyfta Bodens resecentrum

Norrlands bästa resecentrum ska skapas med hjälp av 50-talsrestaurangen Suzie Q:s Café och Dinérsom flyttar in på järnvägstationen. Det blir också nytt fik med kiosk och uteserveringar.

Nyöppning. I juni blir det premiär av 50-talsrestaurangen Susie Q som makarna Marko och Sara Ramberg ska flytta in i Bodens järnvägsstation. Fastighetsägaren Jonas lundström, mitten,  gläds över att nedre stadsdelen får mer liv och rörelse.

Nyöppning. I juni blir det premiär av 50-talsrestaurangen Susie Q som makarna Marko och Sara Ramberg ska flytta in i Bodens järnvägsstation. Fastighetsägaren Jonas lundström, mitten, gläds över att nedre stadsdelen får mer liv och rörelse.

Foto: Lena Leffler

BODEN2014-04-25 16:22

– Vi tror det kommer bli kanonbra, säger Suzie Q:s ägare Marko och Sofia Ramberg.

Sedan fem år tillbaka driver de sin restaurang i Boden.

–Våran nuvarande lokal är för liten. I dag rymmer vi 35 matgäster. Genom flytten sker en dubblering av sittplatser. I dag har vi två anställda som jobbar på restaurangen åt oss. Vi har haft begränsade öppettider men efter flytten så blir det både lunch- och kvällsservering vilket innebär nyanställning av två till personer, säger Marko Ramberg.

Deras amerikanska 50-talsrestaurangs matsal kommer att ligga i nuvarande järnvägsstationens väntsal.

– Vi kommer fortsätta med de maträtter som går bra och satsa på snygg inredning. Ja, det blir till och med ett snäpp bättre än när vi invigde vår restaurang i Luleå. Vi trivs som företagare i Boden och kommer aldrig lämna sta´n. Vi har blivit väldigt positivt bemötta här och har massor av stamgäster, säger Marko Ramberg.

Suzie Q flyttar in som ny hyresgäst 1 juni. Hyresvärd är Stationsfastigheter som köpte loss järnvägsstationen i Boden under hösten 2013 av Jernhusen. Just nu pågår en ombyggnation inomhus.

–Vi utnyttjar de ytor som finns för vi får inte flytta några stommar i byggnaden. Givetvis kommer det att finnas en väntsal i huset men den får en annan placering.

Stationsfastigheters ägare Jonas Lundström har även hyreslägenheter och Hotell Nivå i nedre stadsdelen.

– Ett ombyggt och trivsammare stationshus hoppas jag ska skapa lite mer liv och rörelse i området och kännas mer välkomnande både för tågresenärerna och bodensarna själva. Det känns som ett lyft att få in Suzie Q i huset. Många restaurangföretagare i stan har också gjort nysatsningar vilket bådar gott. Målet är ju att behålla matgästerna i sta´n, säger Jonas Lundström.

Det kommer även att bli uteserveringar utanför stationshuset, både på fram- och baksidan för att folk ska kunna sitta ute och fika eller äta, en matbit.

Makarna Ramberg driver i dag även Stenuddens Bageri där brödet kommer att tas ifrån som ska serveras inne i den blivande kiosk/cafédelen som ska skapas inne i stationshuset.Stationskiosken kommer gemensamt att drivas av Suzie Q, Stationsfastigheter och Niklas Lund som idag sköter Resecentrumets biljettförsäljning åt Länstrafiken.

– Boden kommer att få Norrlands bästa resecentrum när alla bitar har fallit på plats, säger Jonas Lundström.

Så här ser väntsalen ut i dag. Snart ska det bli 50-talsstil på inredningen och en matsal härinne.
Så här ser väntsalen ut i dag. Snart ska det bli 50-talsstil på inredningen och en matsal härinne.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om