" Bygg en viadukt istället för en genomfartsväg i Torpgärdan"

Bygg en viadukt under järnvägskorsningen på Hermelinsgatan istället för en genomfartsväg genom Torpgärdan. - Vår aktionsgrupps förslag mot vägbygget ändrar inte på kommunens trafikströmmar, sade Lena Goldkuhl, aktionsgruppen.

Kommunalrådet Olle Lindström (M) fick komma fram och svara på en del av aktionsgruppens Lena Goldskuls frågor.

Kommunalrådet Olle Lindström (M) fick komma fram och svara på en del av aktionsgruppens Lena Goldskuls frågor.

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-06-01 21:07
Under tisdagskvällen hölls ett välbesökt informationsmöte med 130 torpgärdanbor, politiker och tjänstemän vid ängen som ligger vid Nylandsbäcken. Kommunen vill bygga en väg i bäcken för att förbinda väg 97 med gamla Luleåvägen. NSD har redogjort för vägförslaget. På mötet framkom att aktionsgruppen för ett attraktivt Torpgärdan och många andra där vill att kommunalliansen slopar vägen. Skälet är att trafikverket fattat ett principbeslut att bygga bort samtliga icke planskildajärnvägskorsningar.
Det kan inte tolkas på annat sätt enligt aktionsgruppen att när vägen över Nylandsbäcken väl är byggd så kommer det medföra att all tung trafik till Erikslund och Norrbyarna styrs in viaTorpgärdan. Aktionsgruppen ser då framför sig en kraftigt försämrad trafiksituation för de boende på hela Torpgärdan. Erik Kummu, som bor på Nipvägen är besviken på vägplanen.
- Det är lätt för Olle Lindström som beslutar att säga att vi ska bygga.Han bor ju inte här och tänker inte på oss. - Länstyrelsen eller trafikverket som beviljat stimulanspengarna till vägbygget bryr sig inte var kommunen bygger, säger Lena Goldkuhl, aktionsgruppen.
På mötet framkom att alliansen vill bygga medan socialdemokraterna och vänstern är emot. Socialdemokraterna gillade aktionsgruppens viaduktsförslag medan vänstern ville fundera vidare efter vad som sagts på mötet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om