Brann ner till grunden

En villa på Pepparvägen i Sävast brann ner till grunden under lördagen. Räddningstjänsten befarade länge att branden skulle sprida sig.

Foto:

Boden. Uppdaterad2010-05-08 16:00

Ett 1½-planshus på Pepparvägen i Sävast brann ner till grunden under lördagseftermiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans fanns på platsen.

Polisen har uppgett att ingen person har skadats i samband med branden, däremot saknas tre katter. Även den intilliggande villan riskerade att fatta eld, vilket gjorde att räddningstjänsten fokuserade på att försöka kyla ner den för att minska spridningsrisken. Genom kylningen räddades den intilliggande villan.

-Det är otroligt hett här och grannhusets tak ryker, sa Lena Tegström, NSD:s reporter från platsen.

En granne såg rök kring 15.45, därefter bröt lågor ut genom taket. Mannen som bor i huset ska ha varit hemma när branden startade. Polisen har pratat med personen men har inte fått klarhet i händelseförloppet utan ska göra en teknisk undersökning för att få en bild av vad som har hänt.

Enligt uppgifter som räddningsledaren Michael Holmbom fått har mannen förmodligen tittat på teve och slumrat till.

- Förmodligen har det inträffat en brandgasexplosion. Då går det otroligt snabbt. Det förklarar brandens explosionsartade förlopp. Det verkar som att branden har startat mot baksidan av garaget och sedan spridit sig till bostadsdelen.

Familjen bor enligt uppfift nu hos bekanta. Räddningstjänsten sköter efterbevakningen efter överrenskommelse med försäkringsbolaget. Räddningstjänstens deltidsgrupp var under onsdagskvällen kvar på platsen för eftersläckning. Två man kommer att vara kvar för att bevaka platsen under natten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om