Polisen söker vittnen till mordförsök inne på Shellmacken

Polisen söker nu vittnen när en väktare blev brutalt överfallen av fyra män inne på Shellbutiken i Boden på söndagskvällen. Männen är anhålla för mordförsök och medhjälp till mordförsök.- De nekar till brott och ska höras mer ingående, säger jouråklagaren Mikael Lundqvist.

Här utanför Shell i Boden blev en väktare under söndagskvällen svårt misshandlad av fyra män.

Här utanför Shell i Boden blev en väktare under söndagskvällen svårt misshandlad av fyra män.

Foto: Lena Leffler

Boden. 2012-04-02 15:19

Den grova misshandeln ägde rum vid 21.40-tiden i söndags. Efter ordväxling ska den manlige väktaren, som är född 1974, ha blivit påhoppad av de fyra männen inne på Shell. Därefter ska de ha slagit honom med ett tillhygge.

- Vi vill inte gå in närmare på hur misshandeln har skett eller vilket tillhygge som använts, för att inte leda vittnen i vad de kan tänkas ha sett, säger Lundqvist.

De misstänkta gärningsmännen som är i 20-30-årsåldern kunde gripas av polisen som snabbt var på plats. De misstänktes ha varit påverkade vid gripandet. Händelsen har fångats av en övervakningskamera enligt polisen.

Männen anhölls omgående senare på söndagskvällen av jouråklagaren och delgavs misstanke om mordförsök och medhjälp till mordförsök. Samtliga förnekar brott.

- Männen är bara hörda helt kort för att kunna anhållas. Ett längre förhör kommer att äga rum. Samma med målsägaren. Vi har väl en ungefärlig bild av vad som hänt, säger jouråklagaren Mikael Lundqvist.

Enligt Lundqvist handlar det om ett "känsligt utredningsärende.

- Därför kan polisen i dagsläget inte gå ut med någon detaljerad information. Det fanns en övervakningskamera i butiken och det är säkrat videosekvenser, men vi söker också vittnen, säger Lundqvist.

Enligt övervakningsfilmen fanns en man och en kvinna i butiken vid tidpunkten för brottet. Polisen vill i första hand komma i kontakt med dessa vittnen. Även andra som har upplysningar att lämna uppmanas att kontakta Polisen på telefon 114 14.

Väktaren fördes först till Sunderby sjukhus med skador i huvudet. Enligt polisen var han kontaktbar och ska inte ha livshotande skador.

- Målsägaren är i dag inte på sjukhuset och är lindrigt skadad, säger Mikael Lundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om