Stjärnan kastar skorna – för att bli ännu bättre

Här är Brandon Rozzells plan för att bli ännu bättre på bortaplan:BC Luleå-stjärnan ska kasta sina basketskor – och specialbeställa ett par nya.

Foto: Petra Älvstrand

Basket2017-04-03 21:50

BC Luleås grundserie har varit en enda lång framgångssaga.

Laget har ännu inte förlorat en match i sin hemmaborg Luleå Energi Arena. Och det ledde till att laget blev vann hela grundserien.

Men bortaplan har inte varit lika roligt för Luleålaget. Åtta förluster har man noterats för och det är något som man vill förbättra under slutspelet.

Och det var just det som BC Luleå gjorde under måndagen.

Kvartsfinal två i mot Umeå BSKT spelades i Västerbotten – och då var Peter Öqvists mannar redo direkt från start. Efter bara tio minuters spel ledde gästerna med tolv poäng.

Och när matchen var över hade Luleå vunnit med de komfortabla siffrorna 94–77.

Stjärnguarden Brandon Rozzell har varit lagets bäste spelare under 2016/2017. Med ett snitt på 17 poäng är han lagets bäste poänggörare och spelaren som har bollen i sina händer när matcherna ska avgöras.

I kvartsfinal två noterades han för 16 poäng och en okej insats. Däremot så satte Rozzell bara två av tolv tvåpoängare.

Därför sågade han sig själv efter matchen.

– Jag spelade riktigt dåligt. Men det som är bra med det här laget är att jag inte behöver spela fantastiskt för att vi ska vinna. Därför älskar jag mitt lag. Yannick (Anzuluni) var bra, Adam (Rönnqvist), Tom (Lidén) också och Quinton (Upshur) med. Det är det som gör oss till ett bra lag, säger Brandon Rozzell.

Fast Brandon Rozzell har en plan för hur han ska bli en ännu bättre basketspelare. Han är själv inte nöjd med sitt spel på bortaplan den senaste tiden.

För att lösa det så ska han kasta sina nuvarande skor – och ersätta dem med en specialleverans som är på väg till Luleå inom kort.

– Jag kan inte ha de här skorna längre eftersom jag spelar så dåligt med dem. De åker rakt ned i soptunnan. Det här är mina bortaplansskor som jag har varit ganska bra i förut. Men efter i dag så kommer jag inte att använda dem mer, säger Rozzell.

Vilka skor kommer du att använda framöver?

– Jag har en specialleverens som är på väg med posten nu. Ni får se senare under slutspelet vad det blir för något. Jag har något riktigt bra på gång.

Under den andra halvleken fick amerikanen Quinton Upshur en smäll mot huvudet och tvingades kliva av. Men enligt tränaren Peter Öqvist verkar det inte vara något allvarligt.

– Det var Eddies (Carrazana) bedömning där nere. Han fick en smäll i huvudet men jag tror aldrig att han var "out". Kanske lite yr. Jag hörde inte att det var något illa, säger Öqvist.

Fakta

Poänggörare, BC Luleå: Yannick Anzuluni 18, Brandon Rozzell 16, Quinton Upshur 15, Adam Rönnqvist 9, Tom Lidén 8, Denzel Andersson 8, Jonathan Larsson 5, Tim Kearney 3.

Poänggörare, Umeå BSKT: Terrence Oglesby 20, Egal Saleman 18, Gerald Williams 10, Rudy Mbemba 10, Johan Rönström 10, George Valentine 7, André Nilsson 2.

Returer, BC Luleå:

Totalt: 38

Offensiva: 14

Defensiva: 24

Returer, Umeå BSKT:

Totalt: 39

Offensiva: 11

Defensiva: 28

Fouls, BC Luleå: 20

Fouls, Umeå BSKT: 26

Turnovers, BC Luleå: 15

Turnovers, Umeå BSKT: 19

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om