Slut: "Firar så mycket att han blir utfoulad"

BC Luleå har chans att koppla segergreppet om kvartsfinalsserien.
Då rapporterar sportredaktionen live direkt från bortamötet med Umeå BSKT.

Foto: Petra Älvstrand

Basket2017-04-03 18:54

40.00. 77-94. Slut. Klart och betalt. BC Luleå gör en ganska risig andra halvlek men lyckas ändå vinna väldigt komfortabelt. Matchens behållning blir en utomjordisk alleyoop-dunk av Yannick Anzuluni. Sedan firade han så mycket att han fick en teknisk foul och blev utfoulad. Quinton Upshur och Yannick Anzuluni var poängbäst i BC Luleå med 18 var.

33.21. 56-80. Quinton Upshur får sig en smäll mot huvudet och tvingas kliva av planen. Det vore ödesdigert för BC Luleå om deras bäste försvarsspelare dragit på sig en hjärnskakning. Håll utkik på våra sajter för mer information.

31.48. 55-75. Terrence Oglesby drar på sig en teknisk foul och blir även han utfoulad. Nej, det här blev en väldigt jobbig kväll för Umeå BSKT som inte haft många rätt.

30.00. 49-69. Jaha. Då återstår det bara tio spelminuter av den andra kvartsfinalen. BC Luleå spelar inte på något sätt fläckfritt – men man har ändå full kontroll på den här matchen. Resten borde bara vara transportsträcka.

27.30. 43-64. Om Umeå hade en pytteliten strimma till chans kvar att vinna så försvann den nu. Fixstjärnan Rudy Mbemba fick sin femte foul och är därmed utfoulad. Inget mer lir för honom. Öqvist är fortfarande inte nöjd trots ledning med 21 poäng.

24.57. 38-64. Jag är ledsen att behöva säga det. Men den här matchen är över. BC Luleå är för snabbt, för bra defensivt och har alldeles för många kompetenta spelare för att Umeå ska kunna ha en chans. Men lämna inte liverapporteringen. Jag ska försöka att bjussa på ett par roliga formuleringar. Det blir underhållning i världsklass.

22.00. 33-59. Den andra halvleken inleds med en riktig trepoängsfest. Först Umeås Terrence Oglesby som skjuter en trea med Tom Lidéns skägg rakt i ansiktet. Sedan en trepoängare var av Luleås Brandon Rozzell och Yannick Anzuluni.

20.00. 30-49. Den första halvleken är över – och allting går helt enligt planerna för BC Luleå. Man kommer iväg på snabba uppspel, har fått stopp på Umeås storstjärna Rudy Mbemba och har hunnit med att showa lite emellanåt. Yannick Anzuluni är bäst i Luleålaget med sina elva poäng och fyra returer. Gästerna ska vinna den här matchen och sedan även hela kvartsfinalsserien med 3–0. Allt annat är nästan ett fiasko.

18.28. 26-49. Nu börjar BC Luleå att stänga igen den här butiken. Brandon Rozzell hittar ut till Denzel Andersson för en öppen trepoängare och det gästande gänget gör i allmänhet lite som man vill offensivt. Samtidigt tar Umeå alldeles för forcerade skott och har svårt att hitta rätt lägen.

16.14. 25-42. Sång- och dansmannen Yannick Anzuluni vaknar till liv för BC Luleå. Först sätter han en trepängare planka i, sedan attackerar han längs högerkanten och lägger i en layup samtidigt som motståndarlagets Johan Rönström får en osportslig foul. Anzuluni skriker och spänner sina biceps mot publiken. Som sagt: Sång- och dansman.

13.29. 24-34. Några snabba poäng från Umeå gör att BC Luleå börjar tveka. Tränaren Peter Öqvist tvingas ta timeout och han är SKOGSTOKIG. Han skäller ut sina spelare efter noter och vi kan nog konstatera att han vill se förbättring. Helst nu.

12.00. 18-31. BC Luleå blandar och ger lite under inledningen av den andra perioden. Å ena sidan så sänker Tom Lidén i en trepoängare rakt i ansiktet på Umeås Johan Rönström. Å andra sidan så lyckas Yannick Anzuluni på något obegripligt sätt studsa bollen i sitt eget huvud och ut över sidlinjen.

10.00. 16-28. Adam Rönnqvist avslutar den första perioden genom att dra i en sinnessjuk trepoängare från Skellefteå precis på slutsignalen. BC Luleå har kopplat ett ganska skönt grepp om matchen redan efter tio spelade minuter i Umeå Energi Arena. Rönnqvist är poängbäst på hela planen med sina nio.

7.44. 11-21. Två guarder har börjat komma igång i de respektive lagen. Det handlar om Rudy Mbemba i Umeå och Adam Rönnqvist i BC Luleå. Rönnqvist skjuter i en klassisk trepoängare från studs. Mbemba svarar, showar och drar i en tuff trepoängare. Luleå-guarden har gjort fyra poäng hittills och Umeå-spelaren tre.

5.53. 8–17. Anton Saks attackerar längs baslinjen och blir foulad av Egal Saleman. Umeå-forwarden knuffar till honom och ett nytt bråk uppstår under matchen. Det här leder till matchens hittills andra tekniska foul som denna gäng drabbar Saleman. Det är grisigt, hett och mycket känslor ute på planen. Det märks att det är slutspel.

3.50. 5-12. BC Luleå testar en spännande defensiv lösning som ger resultat direkt. Man spelare 203 centimeter långe Denzel Andersson på Umeås superskytt Terrence Oglesby. Umeå-spelaren blir frustrerad tidigt, tappar huvudet och tar en teknisk foul. Luleålaget kapitulerar på det och börjar ta sig iväg på snabba uppspel allt oftare.

1.02. 3-2. BC Luleå får en blytung start på matchen. Umeås Egal Saleman lägger i en layup och blir foulad av Quinton Upshur. Han sätter bonuskastet också. Sedan hamnar Yannick Anzuluni i bråk med flera spelare från motståndarlaget och är nära att få teknisk foul.

00.00. Både lagen värmer upp med bara några minuter kvar till uppkast. BC Luleå kommer till spel med full trupp. Och Umeå BSKT ställer upp med samma lag som senast uppe i Norrbotten. Klart är att Rudy Mbemba, som kan vara ligans bäste spelare när han är på humör, kommer att spela även den här matchen. Otroligt viktigt för Umeå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om