"Om du kommer till mig och snackar skit måste du backa upp det"

Yannick Anzuluni var återigen bäst på planen för BC Luleå.Och här är hemligheten bakom det: Skitsnacket med motståndarna.

Foto: Petra Älvstrand

Basket2017-04-03 22:12

I kvartsfinal ett var Yannick Anzuluni fullkomligt makalös. Importforwarden gjorde 21 poäng och tog tio returer i seger mot Umeå BSKT.

När lagen möttes i kvartsfinal två under måndagen var han nästan lika bra igen.

Anzuluni noterades för 18 poäng och sju returer när BC Luleå kopplade grepp om kvartsfinalsserien.

Han bjöd dessutom på en av säsongens mäktigaste dunkar med bara fem minuter kvar av matchen. Brandon Rozzell stal bollen på offensiv planhalva, slängde upp den i luften och Anzuluni slängde ned bollen stenhårt i korgen.

Nu berättar Yannick Anzuluni om anledningen till att han spelar så bra mot sitt förra lag, Umeå BSKT. Nämligen på grund av motståndarlagets skitsnack på planen.

– Precis innan dunken så snackade deras bänk lite för mycket. Vi ledde mycket, försökte bara ha kul och spela ut matchen. Men de snackade lite för mycket och när jag såg att Brandon stal bollen så tänkte jag "jag måste göra något för att få tyst på dem". Efteråt gick jag till bänken och sa att matchen var över, säger Yannick Anzuluni.

Ja, matchen var över. Fast på grund av att importforwarden häcklade motståndarlagets bänk fick han en teknisk foul.

Men det är absolut ingenting som han ångrar.

– Det var definitivt värt det. Jag är en rolig kille som gillar att ha kul. Men om du kommer till mig och snackar skit så måste du kunna backa upp det, säger Anzuluni.

Tror du att det var deras plan? Att psyka ned er?

– Ja, absolut. Du såg i första perioden när de försökte komma in i våra huvuden. Coach sa åt oss att det skulle bli så. Det är deras första slutspelsmatch någonsin och de kommer att spela hårt. Vi försökte att inte foksuera på det.

Och du hade lite kul med publiken genom hela matchen?

– (Skratt) Ja, jag känner halva publiken från förra säsongen. Varje gång någon sa något till mig så ville jag göra poäng. Sen när jag gjorde det så gick jag fram och tittade på dem. Sa åt dem att inte snacka så mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om