Hon tar emot kungaparet: "Det är helt fantastiskt"

Britta-Karin Jakobsson har hållit kungaparets besök hemligt – tills nu. "Det är helt fantastiskt", säger delägaren inför kungabesöket på bondgården i Bälinge.

Britta-Karin Jakobsson, Bälinge bondgård, ska ta emot kungaparet när de besöker Luleå och Piteås 400-årsjubileum.

Britta-Karin Jakobsson, Bälinge bondgård, ska ta emot kungaparet när de besöker Luleå och Piteås 400-årsjubileum.

Foto: Frida Enberg

Bälinge2021-09-21 16:04

När vi ringer till bondgården vet Britta-Karin Jakobsson inte riktigt vad hon får säga. Att kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia ska komma till Bondgård Bälinge har hållits hemligt innan länsstyrelsen släppte hela schemat för kungaparets besök i länet 26-27 september.

– Jag är så inställd på att jag inte får prata om att de kommer hit, jag har inte pratat med någon utomstående om det, säger Britta-Karin Jakobsson.

Men nu är det inte hemligt längre. Vad betyder besöket för er?

– Det är naturligtvis en stor ära, jag är alldeles mjuk i armarna nu. En av de största grejerna som kan hända i ens liv är att få besök av kungen och drottningen. Wow, vilken grej, säger lantbrukaren Britta-Karin Jakobsson som ska visa kungligheterna sin verksamhet och prata om hur pandemin har påverkat dem och branschen.

Vad ska du visa dem?

– Vi tänkte gå och titta på getterna i alla fall. Sen sätta oss i vår restaurang där vi kan titta på korna också.

Vad kommer det bjudas på?

– Bondgårdstapas, ett gäng små rätter som är producerade här på gården.

Program

26 september: Besöket börjar i Piteå med besök på Studio acusticum och Rådhustorget innan kungaparet styr kosan mot Luleå och Stadsparken för en rad olika aktiviteter och framträdanden.

27 september: Kungaparet träffar sjukvårdspersonal på Sunderby sjukhus, åker vidare till Bälinge bondgård, LTU och avslutar dagen med en träff med ambulansflygets piloter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!