Julpizzan - en succé

Prinskorv, skinka, rödbetssallad och en klick mos.Inget snack om vilken pizza som är jultomtens favorit.

Julpizzan ersätter hela julbordet. Pizzabagaren Mahmoud Ismails kreation i Arvidsjaur väcker eko över hela landet.

Julpizzan ersätter hela julbordet. Pizzabagaren Mahmoud Ismails kreation i Arvidsjaur väcker eko över hela landet.

Foto: Kent Norberg/Arvidsjaurs kommun

ARVIDSJAUR2011-11-29 15:51

- Det är inte så konstigt utan riktigt gott faktiskt, säger Mahmoud Ismail, ägare av restaurangen Marios i Arvidsjaur.

Ismail berättar att vissa ingredienser läggs på julpizzan först efter den gräddats i ugnen.

"Säljer bra"
- Vi ville göra något annorlunda inför julen för våra kunder. Innan vi kom fram till vilka ingredienser som passade bästa, har vi testat en rad varianter samt olika bottnar och såser.

Pizzabagarens idé om en julpizza är inte bara spännande - den har blivit en kulinarisk succé.

- Den säljer faktiskt riktigt bra redan. Inte som en vanlig Capricciosa eller Vesuvio, men 10-15 per dag går det i alla fall, säger Ismail.

Riksnyhet
Dessutom har det blivit en riksnyhet.

- Det ringer massor av folk söderifrån. Voyage, en affärstidning, och Escape, ett resemagasin, har hört av sig. Och radiokanalen Mix megapol och Expressen och Aftonbladet också, säger Kent Norberg, informationschef vid Arvidsjaurs kommun, som har bra flyt för dagen.

För ett par veckor sedan fick Norberg genomslag ända till ett par tidningar i Tyskland när kommunen presenterade den första skylten för övergångsställen för ekorrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om