Två tunga avhopp från parti i Boden

Bodenalternativet (BA) har fått två tunga avhopp i form av Daniel Rönnbäck och Seija Fallemark som lämnat sina ordinarie platser i Bodens kommunfullmäktige. "Det är inget dramatiskt utan båda hinner inte med uppdraget", säger Inge Andersson, gruppledare för BA.

Boden 5 mars 2021 08:58

Bodenalternativet kom in som nytt parti i Bodens kommunfullmäktige efter valet 2018 och fick sex platser. Nyligen har både Daniel Rönnbäck och Seija Fallemark valt att säja upp sina ordinarie platser. Det kommer att bli länsstyrelsen som tillsätter deras efterträdare, enligt gruppledaren Inge Andersson.

– Man gör en så kallad omräkning. Men det blir väl nästa två namn på fullmäktigelistan som tar platserna om det inte finns några kryss. Vi får bra ersättare till de personer som lämnat. Båda Daniel och Seija driver egna företag och det är därför man väljer att sluta, säger Andersson.

Enligt Seija Fallemark, som driver Svedjebruket, har det hänt mycket i hennes privatliv sista halvåret.

– Det har varit mycket dödsfall och sorg i mitt liv vilket gör att jag behöver ta en paus för orken saknas. Det är inte så att jag lämnat Bodenalternativet utan bara min fullmäktigeplats. Jag är mycket engagerad i att bygga upp saluplatsen Nära Mat Boden så det räcker med det just nu. Idag ser jag inte att jag kommer tillbaka i det politiska livet den närmaste tiden, säger hon.

Företagaren Daniel Rönnbäck som driver bowlinghall i Boden utesluter inte partiarbete längre fram. 

– Att jag slutar beror på att jag fått ytterligare ett jobb åt det internationella bowlingförbundet. Därför räcker inte tiden till för politiken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Leffler

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Boden

V-politiker: "En skammens lista"

Boden

Minst andel kvinnor i fullmäktige efter valet i Boden

Boden

Bodens kommun anmäls för brott efter mångmiljonaffär

Boden

Kinas mejl till NSD-krönikören: "Ett förtäckt hot"

Boden

Gratis mensskydd för värnpliktiga: "Ett jättebra initiativ"

Visa fler