Trenden pekar uppåt - trots allt

Stjärnamerikanen bakom andra raka segern.

Luleå 25 januari 2021 21:56

Om segern mot Borås var ett hyggligt styrkebesked av BC Luleå är det svårare att kategorisera vinsten på bortaplan mot Köping (89-81). De första orden jag kommer på är "höga toppar - men ibland djupa dalar."


Peter Öqvists lag var det klart bättre, spelade långa stunder bra och hade tonvis med lägen att stänga matchen i den sista perioden. Men under de sista minuterna kändes det som att spelarna i BC Luleå tappade sina huvuden med massor av märkliga beslut som följd vilket faktiskt gav Köping chansen att vinna. Men till sist redde allt upp sig men det var hur vingligt som helst och känslan är att laget saknar en tydlig ledare som sätter ned foten och styr upp saker.

Men nog om det. 


Kikar vi på det positiva i den här matchen, och det fanns en hel del, kan vi utan tvekan se en positiv trend för Toure´Murry. Mot Borås var han utmärkt och mot Köping fortsatte han på samma linje med en balanserad match där amerikanen både sköt utifrån och attackerade korgen. Men visst; Ett par hårresande turnovers i matchslutet är ett minus men helheten var god vilket renderade i 24 poäng, 4 returer och 5 assist. Klart bäst i Luleå den här kvällen.


Sedan går det inte komma ifrån återvändaren Denzel Anderssons påverkan på laget. Mot Köping spelade han bara 18 minuter efter stora foulproblem men landade ändå plus 13 - bäst i laget. I klartext. När landslagsmannen är på planen mår BC Luleå bra.

Profilbild Peter LindvallPeter Lindvall
Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Lag Nord och Lag Syd – när Bloggen får välja

Blogg

Som på beställning

Blogg

Omgångens tips

Blogg

Det är dags för stjärnan att kliva fram

Blogg

Oron var obefogad

Visa fler
Läs mer!
Basket

Nu är hon redo att leda Luleå: "Hittat min plats"

Basket

Stjärnvärvningen tog Luleå till seger

Basket

Luleåspelarnas kamp mot rasismen: "Vill kunna förändra"

Basket

Live: Följ A3 Basket-Luleå Basket

Bilden

Mysteriet med den håriga larven

Visa fler