Stjärnans debut och Murrys lyft

Dubbelkommandot lyfte Luleå.

Denzel Andersson.

Blogg2021-01-22 21:18

Jag förväntade mig inget annat än en rakt igenom stabil insats av hemvändande Denzel Andersson i segermatchen mot Borås och precis så blev det.

Landslagsspelarens blotta närvaro lyfte laget och 14 poäng och 8 returer på nästan 36 minuter var alldeles utmärkt för att vara hans första match på en dryg månad.. Visst, några forcerade treor för mycket blev det men det lever nog Luleås coachstab med sju dagar i veckan. Det kommer bli bättre för varje match.

Hur som helst. Denzel Anderssons insats var avgörande men inte lika tung som USA-guarden Touré Murrys som Bloggen sågat mest hela säsongen.

I den här matchen lyckades 31-åringen hålla nere sin mentala misstag till tre-fyra stycken och kanske har tränaren Peter Öqvist hittat lösningen hur Murry ska användas för att göra laget så bra som möjligt. Vi får se om det här håller i sig några matcher till.

Nåväl. När BC Luleå nervat ihop totalt i slutet av den fjärde perioden och i tappat en sjupoängsledning på en snabb minut klev Murry fram och drog i matchens viktigaste skott till 94-91 med 40 sekunder kvar för att sedan spika ihop segern med två straffkast med elva kvar.

Till sist landade han på 30 poäng och ett 50-procentigt skytte. Utan tvekan Touré Murrys bästa match för säsongen.

Men fortfarande finns det håligheter defensivt hos BC Luleå. Både ett-ett-försvaret och returtagningen haltar och jag hoppas verkligen att klubben tar beslutet att landa en ersättare till A.J. Davis. En bra träff där och laget är på allvar relevant igen. Och med tanke på Steven Davis ryggproblem vore det en smart grej att göra.

Sedan måste Bloggen lyfta en osjungen hjälte i form av guarden Daniel Hansson som var helt enorm i försvar hela matchen, slet som ett djur och gav en oerhörd stabilitet över alla sina 34 minuter. Superviktig i den här matchen.

I skymundan av Denzel Andersson comeback reste Luleå Basket till "öyn" och körde över Visby i den andra halvleken vilket gav en seger med klara 94-70. Men den stora grejen var förstås WNBA-meriterade Maggie Lucas debut och man behöver bara sitta på siffrorna för att fatta vad hennes grej. Hon ska skjuta bolluslingen i korgen. Punkt slut,

Försiktig matchning av tränaren Robin Sandberg, bara 19 minuter, gav hela 20 poäng och ett 54-procentigt skytte från trean. Tungt.