Sörbyn bygger ut med ny Lodge

Sörbyn Lodge helrenoveras." Det känns roligt och inspirerande", säger Espen Traeldal, verksamhetschef på Sörbyn Lodge.

Espen Traedal och Micke Bror Näslund vill skapa en modern skandinavisk lodge.

Espen Traedal och Micke Bror Näslund vill skapa en modern skandinavisk lodge.

Foto: Pressbild

Nyheter2021-05-14 06:00

Målet är att skapa en modern skandinavisk lodge och låta anläggningen, som under 1940-talet startades som folkpark och 2010 utvecklades till hotell- och konferensverksamhet, komma till sin fulla rätt. 

– Det känns roligt och inspirerande. Vi gör en totalrenovering av restaurangen som ska förändra totalupplevelsen att vara hos oss. Sedan får hotellrummen ett ansiktslyft, och till sist stugorna, säger Espen Traedal.

undefined
Espen Traedal och Micke Bror Näslund vill skapa en modern skandinavisk lodge.

Det ska bli en varm och välkomnande miljö för gästerna, där naturen i närområdet lyfts in i miljön. 

– Vi bygger en miljö som gör vår lokalt inspirerade mat rättvisa. Materialvalen ger tydligare uttryck för vår lokala natur och omgivning, och är delvis baserat på material från bygden. Vi vill bli en förebild i Swedish Lapland, säger Traedal.

För att skapa en destination av internationellt hög klass har man valt att knyta till sig rutinerade namn i branschen som ska ta mat och aktivitet vidare. Traedal rekryterades i år för att ta verksamheten till en ny nivå. Nu kommer även aktiviteter och värdskap att få en förstärkning med rekryteringen av Micke Bror Näslund som senast kommer från F12-gruppen och Idre Fjäll, där han varit kökschef och operativt ansvarig.

– Det är väldigt spännande att vara med och utveckla Sörbyn Lodge med de här drivna människorna, säger Micke Bror.

– Målet är att bli en destination som tilltalar både lokalbefolkning och den utländska turismen med den kvalitet vi erbjuder.

Premiäröppning för nya restaurangen sker i mitten av maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!