SÄ blir smaken pÄ Ärets julglögg

Årets julglögg har inspirerats av smaker frĂ„n Marrakech och ska gĂ„ lika bra att dricka med bubbel.

Årets julglögg frĂ„n Blossa har inspirerats av smaker frĂ„n Marocko.

Årets julglögg frĂ„n Blossa har inspirerats av smaker frĂ„n Marocko.

Foto: Susanna BlÄvarg

Norrbotten2020-09-16 14:02

Sedan 2003 slÀpps en starkvinsglögg med ny smak och unik design inför vintern, pÄ senare Är inspirerat av platser som Indien, Japan, Italien och Hawaii.

Nu kan vi berÀtta smaken pÄ Ärets glögg.

– Maghrebi-te framstĂ€lls pĂ„ ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. HĂ€r ser vi flera likheter med vĂ„r glögg som Ă€ven den förknippas med vĂ€nner och familj samt framstĂ€lls hantverksmĂ€ssigt och omsorgsfullt över tid. Det gröna teets strĂ€vhet gifter sig med sötman frĂ„n glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, sĂ€ger Åsa OrsvĂ€rn pĂ„ Blossa.

Flaskan Àr inspirerad av marockanskt kakel.

3 tips frĂ„n Åsa OrsvĂ€rn

  Garnera gĂ€rna glöggen med fĂ€rska myntablad

  Glöggen passar att blandas med ett torrt mousserande: ChampĂ„agne, Cava, Cremant eller Prosecco till festen

  Glöggen kan drickas antingen varm eller kall

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!