Ranking: De tio bästa svenskvärvningarna i SBL herr

Bloggen listar igen.

Umeå 26 juli 2021 19:33

Bloggen har gjort det förr och gör det igen. Här kommer en högst subjektiv och spekulativ ranking av de tio vassaste svenskvärvningarna i SBL herr just nu.

Läs. Hylla eller såga.


1) Nathan Dawit, Norrköping Dolphins

Kommentar: Utan tvekan sommarens hittills största svenskbomb. Landslagsaktuelle Dawit får äntligen chansen i ett topplag efter flera år i Umeå och kommer i första hand tillföra den regerande mästaren ytterligare sylvass offensiv spets.


 

2) Elias Desport, Norrköping Dolphins
Kommentar: Store, starke Desport lär fylla en roll som backup från bänken på Norrköpings stora positioner men räkna med viktiga och kvalitativa minuter för den förre Fryshusetforwarden.


 

3) Daniel Hansson, Nässjö

Kommentar: Förvarsstarke Hansson tog steg varje säsong i BC Luleå och var den senaste vintern en av lagets viktigaste spelare. I Nässjö får guarden en ännu större roll att utvecklas i.


 

4) Kene Chukwuka, BC Luleå

Kommentar: Självklart ett oskrivet kort i SBL men med tanke på vad 206-forwarden gjorde under sitt sista år på college har jag svårt att se 25-åringen bli en blyg rookie i Luleå. Nej, räkna med viktiga spelminuter för Chukwuka.

 

5) Felix Edwardsson, Jämtland
Kommentar: Powerforwarden har smugit under radarn i den tyska andraligan några år och det ska bli oerhört intressant vad Edwardsson kan göra under tränaren Adnan Chuks ledning i Östersund. En hel del tippar jag.


 

6) Gustav Hansson, Umeå
Kommentar: Det ständiga bottenlaget Umeå letade stabilitet och erfarenhet sedan Jonathan Peleg lämnat och allt det där fick klubben i Hansson som testar sina vingar igen efter utflykten till Köping.


 

7) Vilgot Larsson, BC Luleå
Kommentar: Mycket spännande framtidsnamn som har en bra collegekarriär bakom sig. Den 203 centimeter långe 23-åringen kommer bli en viktig rollsspelare i BC Luleå med tanke på hur lagbygget ser ut att bli.


 

8) Hampus Åhlin, Köping
Kommentar: Åhlins roll i mästarklubben Norrköping var begränsad men visade med sitt skytte att han då och då kunde producera. Med en utökad roll i Torbjörn Gehrkes lag kommer det finnas utrymme att växa ytterligare som spelare.


 

9) Kevin Senghore-Peterson, Köping
Kommentar: Svårbedömd spelare som kommer från ett anonymt division II-college. Men alla jag pratat med säger det finns potential, allroundkunnande och atletisk förmåga som borde kunna synas i den svenska ligan..


 

10) Oliver Gehrke, Köping.
Kommentar: För ett par sedan var Gehrke en av de mest spännande unga svenska spelarna. Sedan kom knäskadorna slag i slag. Jobbar 21-åringen sig tillbaka på samma nivå som säsongen 2018/2019 har Köping gjort ett klipp.

Profilbild Peter LindvallPeter Lindvall
Ämnen du kan följa
21 april 2021 08:04  Borås

Kvartsfinaltipset