Planen: Då ska företagare i Luleå prisas

Luleå business awards galamiddag ställs in, men de tio priserna kommer att delas ut ändå. Nu släpper Luleå business region datum för höstens alla priser.

"För oss känns det självklart att vi ska dela ut priserna i år, även om arenan för det ser lite annorlunda ut", säger Jenny Hellman, vd Luleå business region.

"För oss känns det självklart att vi ska dela ut priserna i år, även om arenan för det ser lite annorlunda ut", säger Jenny Hellman, vd Luleå business region.

Foto: Elin Emborg

Nyheter2020-10-07 08:00

Luleå business awards galamiddag som skulle ha ägt rum i oktober ställs in, men priserna som hyllar företagare i regionen kommer att delas ut under hösten.

Priset Årets företagare i Luleå har redan delats ut. Nu avslöjar Luleå business region planen för resten av priserna.

– Det blir så klart ett lite nytt format i år. Vi har spridit ut det under hösten för att verkligen ge fokus åt ett pris i taget och synliggöra varje kategori för sig. Vi vill också uppvakta pristagaren på ett speciellt sätt så att det blir lite festligt även i ett digitalt format, säger Jenny Hellman.

Hur känns det att ändå få dela ut priserna fast än galan inte blir av?

– För oss känns det självklart att vi ska dela ut priserna i år, även om arenan för det ser lite annorlunda ut. Vi har fortfarande lika duktiga och driftiga entreprenörer och det känns självklart att fortsätta att synliggöra dem, trots att vi inte kan genomföra galan på ett fysiskt sätt. Vi får helt enkelt göra det på det sätt vi kan i rådande tider, säger Jenny Hellman.

Norr Media är medarrangör för tredje året i rad och ansvarar bland annat för genomförandet och en del av kommunikationen.

– Det som känns extra glädjande är att de tio företagen som står bakom priserna ser det som en självklarhet att även i år vara med och uppmärksamma goda förebilder inom Luleås näringsliv, säger Ann-Sofie Lund som är projektledare vid Norr Media, och fortsätter:

– Bara för att galan uteblir betyder det inte att prisutdelningarna och vem som vinner kommer gå obemärkt förbi, tvärtom. Under hösten kommer vi uppmärksamma detta på andra sätt. Håll koll på Luleå business awards webb och sociala medier.

Här är priserna

25/9 Årets företagare, prisutdelare: Företagarna Luleå

19/10 Årets digitalisering, prisutdelare: Dataföreningen

21/10 Årets UF-ambassadör, prisutdelare: Ung företagsamhet

23/10 Luleå kommuns företagarstipendium, prisutdelare: Luleå kommun

26/10 Årets guldkorn, prisutdelare: Kaiding

28/10 Årets nya företagare, prisutdelare: Almi

23/11 Årets tillväxtföretag, prisutdelare: Deloitte

24/11 Årets unga företagare, prisutdelare: Student consulting

25/11 Årets varumärke, prisutdelare: Sparbanken Nord

26/11 Årets hållbarhetspris, prisutdelare: Facebook

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!