Omgångens tips

Tippardags. Igen.

Blogg2021-01-24 18:17

Matcherna kommer tätt i SBL herr och nu laddar vi för nya matcher över måndag samt tisdag. Då spelar vi boll.

Måndag 25/1

Köping-BC Luleå                      2

I och med Denzel Anderssons återkomst och ångestsegern mot Borås kan Bloggen plötsligt andas lite framtidstro för Luleå. Kanske inte "spela-SM-final-optimism", det saknas en spelarpjäs fortfarande, men visst fanns det positiva tecken. Köping såg okej ut mot ett glödhett Södertälje och bråkade i tre perioder innan nednötningsprocessen var fullbordad. Vad kommer avgöra? För att hålla det enkelt: Touré Murrys dagsform.

Tisdag 26/1

Norrköping-Jämtland                 1

Det måste vara hundra år sedan Jämtland spelade match och det är förstås omöjligt att säga var Adnan Chuks lag står formmässigt. Hos Norrköping hittade vi sprickor i den skinande fasaden när laget torskade mot Nässjö men jag måste ändå tro på hemmalaget som borde vara mer i fas i dagsläget.

Umeå-Nässjö                             2

Nässjö har fysat ned både Borås och Norrköping de senaste två omgångarna och får gälla som tydlig favorit. Umeå saknade, av oklara skäl, stjärnan Germain Jordan i segermatchen mot Fryshuset och har inte han kommit tillbaka från sin USA-vistelse blir det jobbigt för Boris Balibreas lag.

Borås-Fryshuset                           1

Det dras nog en lättnandes suck i Borås-lägret. Efter fyra raka förluster får laget nu chansen att stoppa blödningen och köra över jumbobolaget Fryshuset på hemmaplan. Självklart blir det spel mot ett mål och Bloggen förväntar sig inget annat än en behaglig kväll för Gutenius & Co.