Lista: Klubbarna som värvat bäst – hittills

Här är klubben som vinner guld. I dag.

Luleå 12 augusti 2020 12:29

I slutet av oktober är tanken att SBL herr ska dra igång igen och just nu jobbar klubbarna med att sätta ihop sina lag.

Men vem har lyckats bäst hittills? Vilken klubb skulle vinna guld om medaljerna delades ut i mitten på augusti.

Bloggen har svaret.


1. Jämtland Basket

Kommentar: Inget snack om att storsatsande Jämtland imponerat mest under den silly season. Tio spelare klara, tre intressanta importer, ytterligare en på ingång och en stabil svensk stomme med RT Guinn, Anes Zekovic, Pierre Hampton samt Daniel Johansson. Adnans Chuks bygge är laget att slå – om ligan skulle starta i dag vill säga.


2. Borås Basket

Kommentar: För tio-tolv dagar sedan var det stiltje på västkusten men sedan vaknade sportchefen Jonas Larsson till liv och då gick det som vanligt i raketfart. Fyra jänkare är klara, viktige Andreas Person stannar och då ser vi snabbt ett lag som byggs för SM-guld och inget annat.


3. Södertälje BK
Kommentar: Stommen med Martin Pahlmblad, Anton Gaddefors och Lazar Radosavljevic är hur rejäl som helst. Nu har klubbledningen börjat se över importsidan och startade med en spelfördelare vid namn Trevin Parks som sitter på fina meriter från Cypern för ett par år sedan.
 

4. Norrköping Dolphins

Kommentar: Visst flyger den här klubben lite under radarn?  För ett år sedan var Dolphins konkursmässigt med tunga miljonskulder i bagaget-men nu är läget helt annat. Tim Schüberg, Adam Ramstedt och Felix Terins bygger en bra grund och nye jänkaren Terry Larrier har potential att vara ett jätteklipp. Tränaren Mikko Riipinens bygge ser spännande ut redan nu.
 

5. Köping Stars

Kommentar: Med nya spelare som Alexander Larsson från Södertälje och Gustav Hansson från Jämtland visar förre säsongens succéklubb att hårt arbete, attityd och kamp kommer vara viktiga ingredienser. Niklas Larsson lär ha fortsatt grönt ljus och att behålla nyttige Ernests Kalve var ett smart kontinuitetsdrag.
 

6. Nässjö Basket

Kommentar: Smålandsklubben förlängde snabbt med Dartaye Ruffin och Valter Lindström som båda kommer vara hörnstenar men visst måste det prickas lite mer rätt på importsidan inför den här säsongen, Comebackande Jordan Peltier kan var både flipp och flopp. Och hur bra är Craig Lecesne när det erbjuds speltid? 
 


7. BC Luleå

Kommentar: Ingen klubb har tappat så tunga pjäser som BC Luleå. Fyrklövern Denzel Andersson, Brandon Rozzell , Pelle Larsson, och med stor sannolikhet Quinton Upshur, är omöjliga att ersätta och ännu har inte dessa luckor fyllts fullt ut. I dag har klubben tre spelare på kontrakt –Adam Rönnqvist, Axel Nordström och Daniel Hansson – som vi vet kommer få rejäla ligaminuter. BC Luleås värvararbete den närmaste tiden blir intressant.


8. Umeå Bskt

Kommentar: Visst ser vi hur nye tränaren Boris Balibrea tänker: I "nya" Umeå ska hårt arbete premieras och att handplocka Jonathan Peleg visar tydligt den riktningen. En import är värvad –men spanjoren Màxim Esteban ser jag mer som en rollspelare. Här behöver en hel del spets komma in.. 
 

9. Fryshuset Basket

Kommentar: Tja, nykomlingen Fryshuset har lyckats med konsstycket att enbart presentera en enda spelare inför nästa säsong. Då blir det elefantplats i den här rankingen.

Peter Lindvall

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Lista: 4 bänkade spelare

Blogg

En viktig pusselbit på plats

Blogg

Stjärnans lugnande besked

Blogg

Önskas: En spelare som kan göra skillnad

Basket

Ett lag som vi sällan sett

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Så många stödbiljetter sålde Luleå Hockey i helgen

Ishockey

Hyllningen av unga Luleåmålvakten: ”Otroligt stabil”

Ishockey

Perfekt hemmahelg – Luleå Hockey/MSSK vann toppmötet

Luleå

Motorcykel krockade med bil - polisen misstänker grovt rattfylleri

Ishockey

Så var Luleå Hockey/MSSK:s toppmatch minut för minut

Visa fler