Invigning på Kläppens förskola

På onsdagen invigdes Kläppens förskola i Sunderbyn tillsammans med elever och föräldrar. En ombyggnation utomhusaktiviteter i fokus.

Foto: Björn Nyström

Nyheter2019-09-25 18:31

Den nya förskolan som är belägen i södra Sunderbyn invigdes på onsdagseftermiddagen. Förskolan är en del av beslutet om Framtidens skola som klubbades igenom 2016 – och resultatet är lyckat, tycker rektorn Viktoria Johansson.

– Vi har verkligen fått framföra våra önskemål om vad vi behöver i verksamheten, och där har man tagit till vara våra åsikter. Vi känner redan nu att ljudmiljön är mycket bättre, till exempel, säger hon. 

Än har bara tre av sex avdelningar öppnat på förskolan,  när resten av avdelningarna fylls på är oklart. Och än är utomhusområdet på förskolan inte helt färdigställt. Något det kommer satsas särskilt på är just utomhusaktiviteter. 

– De har ju en äventyrspedagogik som är jättespännande. Det inbjuder till lek och kreativitet, säger Emma Engelmark, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, som var på plats och höll tal vid invigningen. 

Förskolan är en sammanslagning av Kläppbacken och Arealens förskola. Lotta Mäki, är en av alla lärare som följt med. Tidigare arbetade hon på Kläppbacken. Övergången har gott smidigt till, tycker hon, just eftersom det funnits tid för planering. Egentligen var det tänkt att skolan skulle öppna under föregående år. Men färdigställandet av Sunderbyskolan stod i vägen. Det finns dock praktiska detaljer att förbättra, tycker Lotta Mäki. 

– Att vi är på två plan. Och hur man gör organisatoriskt när vi nu har matsal, vilket vi inte haft tidigare, säger hon.

Jannis Koutopoulos, som har dottern Selma på skolan håller med. 

– Det är väl det enda negativa, annars är jag bara positiv. 

Jannis och Julia Koutopoulos och dottern Selma.
Jannis och Julia Koutopoulos och dottern Selma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!