Han bygger nytt på Skurholmen

Bostadsområdet Skurholmen håller på att förtätas. "Jag räknar med inflyttning redan i mars 2020", berättar fastighetsägaren och Ica-handlaren Daniel Andersson.

Nu växer Ica-handlaren Daniel Anderssons fastighetsbolag. På Skurholmen bygger Peab ett nytt hyreshus.

Nu växer Ica-handlaren Daniel Anderssons fastighetsbolag. På Skurholmen bygger Peab ett nytt hyreshus.

Foto: Mikael Leijon

Nyheter2019-09-26 16:12

Direkt efter sommaren startade bygget av det nya hyreshuset som ligger i den så kallade Skurholmsparken. Det handlar om ett hus med två våningar vars kortsida är riktad mot Långgatan.

 –  Vi bostadsägare måste alla dra vårt strå till stacken för att Luleå ska komma till rätta med bostadsbristen, förklarar Daniel Andersson. 

Ica Kvantums ägare är på väg in i fastighetsmarknaden. I dag står han som huvudägare för Luleå stormarknads AB, där Anderon Fastigheter AB ingår som ett dotterbolag.

Fastighetsbolaget äger ett hyreshus på Yrkesgatan på bostadsområdet Skurholmen. På tomten fanns en fri yta som nu bebyggs. 

Luleå kommun gav klartecken för bygglov så sent som i september 2019.

– Vi bygger sex nya lägenheter. Det handlar om "minitvåor" på 40 kvadratmeter samt "minitreor" på 65 kvadratmeter, berättar Daniel Andersson.

Lägenheterna kommer inte att fördelas via den kommunala bostadskön. 

– Jag har några anställda på ICA Kvantum som har första tjing, men sedan räknar jag med att hitta nya hyresgäster på egen hand.

Totalt har byggprojektet en budget på elva miljoner kronor. Byggentreprenör är Peab. 

I Anderon Fastigheter AB ingår också en fastighet på Kungsgatan i Luleå. Det handlar om en tvåplansvilla, som tidigare rymde Husman & Hagbergs kontorslokaler.

Huset står fortfarande tomt sedan mäklarfirman flyttat ut.

 –  Det pågår diskussioner med intressenter. Jag tror att huset kommer att få nya hyresgäster efter årsskiftet, uppger Daniel Andersson. 

Ica-handlaren Daniel Andersson äger också fastighetsbolaget Anderon som bygger en mindre hyreshus på Skurholmen.
Ica-handlaren Daniel Andersson äger också fastighetsbolaget Anderon som bygger en mindre hyreshus på Skurholmen.
Karta: skurholmen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!