Frågor som måste få svar

Två matcher. Massor av frågetecken.

Luleå 17 oktober 2020 08:13

Att kalla Luleålagens matcher i helgen för ödesditon är förstås inte ens nära sanningen. Det kan hända hur mycket grejer som helst under en säsong som vi inte har en aning om i dag. Men visst borde en del frågor ställas redan nu och mest akut är det för Luleå Basket som efter magplasket mot Norrköping för en vecka sedan på lördag i kväll tar sig an Södertälje i Luleå energi arena.

Här behövs det några delsvar som sätter ut en riktning:


1) Håller verkligen handplockade stjärnan Debora Costa i den omgivning hon ska verka i? Många frågetecken finns efter bara två matcher.

2) Går det att nå stor framgång med ett lag utan naturligare målgörare? Mot A3 var svaret ja. Mot Norrköping nej. Vad händer mot Södertälje?


BC Luleå tar sig an Norrköping på bortaplan i SBL-premiären och sällan har vi vetat så lite och haft så få förväntningar på ett lag innan säsongstart. Peter Öqvist har kanske sju-åtta träningar och noll matcher med fullt lag och Ingen annan klubb i landets högsta liga kan ha haft så futtiga lagförberedelser bakom sig innan allvaret börjar.


1) Hur stora blir hålen efter Denzel Andersson, Quinton Upshur,  Brandon Rozzell och även Pelle Larsson? Kraterstora eller går de att fylla igen och hitta andra vägar att vinna?

2) Förhoppningen är att klubbens senaste tillskott A.J. Davis ska vara en av ligans bästa spelare. Under veckans träningar har vi bara sett oerhört små glimtar. Tar Davis ett jättekliv på söndag? Vi får se. 

Peter Lindvall

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Anderssons tuffa tid i Italien

Blogg

Det hade behövts så lite

Blogg

Omgångens tips

Basket

Poängen är poängen

Blogg

Världens snabbaste MVP-lista

Visa fler
Läs mer!
Luleå

Larmoperatör polisanmäls av anhöriga till död kvinna

Luleå

Förskolebarn glömdes kvar ute på gården: "Ett allvarligt tillbud"

Luleå

Då kommer Putte i Parken och festar i Luleå

Luleå

S och M i Luleå överens om ekonomin: "Vi krokar arm"

Luleå

Politikerna fick synpunkter – direkt från verkligheten

Visa fler