Det enda logiska: Sparka honom

Stjärnans kollapsade för andra matchen i rad.

A.J. Davis.

A.J. Davis.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-01-17 18:55

Den här gången ska jag försöka hålla igen och inte raljera alltför mycket över BC Luleås match mot Södertälje - den andra på några dagar. Förutsättningarna var nämligen inte de bästa med Steven Davis ryggskadad och Adam Rönnqvist halvskadad.

Men det ska också tilläggas: Södertälje saknade ännu en gång spelfördelaren Trevin Parks. Det hindrade dock inte laget att från och med slutet av den första halvleken köra över BC Luleå som framför allt saknade, och saknar, alla former av begåvat försvarsspel.


Nåväl. Nu är det som det är. Hoppet står just nu till Denzel Andersson som för en diskussion med klubben. Men med tanke på att hans beslut dröjer är min känsla att landslagsforwarden inte kommer in i Peter Öqvists laguppställning den här säsongen. Andersson hade hjälpt ligans ett av ligans svagaste defensiva lag något alldeles oerhört och gett stadga som ringskyddare, bollförsvarare och hjälpdito.


Det självklara just nu vore förstås att sparka A.J. Davis som varit bottenlöst svag i de senaste matcherna och skjutit häpnadsväckande 6/25. Det går helt enkelt inte att ha en import på den eländiga nivån han befinner sig på och som tar upp en lönepost. En ny, och förhoppningsvis bra, spelare där skulle kunna förvandla BC Luleå från ett kvartsfinallag till ett semifinaldito. Som bäst.  


Touré Murry trodde jag en del på inför söndagsmatchen efter hans hyggligt stabila insats i fredags. Så blev det dock inte. Han föll in i gamla synder med mentala kollapser i försvar och en konstant vägran att passa bollen och ta genomtänkta beslut i anfall. Efter en ganska bra första period föll Murry rakt ned i källaren och tog sig aldrig upp.  


Nu väntar en veckas träning för BC Luleå innan det är dags för att annat underpresterande lag att besöka Luleå energi arena. Det handlar om Borås och vi kan förvänta oss en härlig ångestmatch.