Det börjar röra på sig i SBL herr

Nej, Södertälje var inte konkursmässigt.

Luleå 30 juni 2020 21:29

Jorrå, det händer lite grejer i SBL herr och de senaste dagarna har ett par tilltänkta toppklubbar gjorde några stabila kontrakteringar.

Södertälje Kings har låtit mer eller mindre konkursmässigt under hela våren men så var det förstås inte när läget blev skarpt.

Det bara small till så hade Anton Gaddefors och förre Djurgårdenstjärnan Lazar Radosavljevic skrivit på. Med Martin Pahlmblad redan på kontrakt och med vetskapen att Kings aldrig håller igen kan vi känna oss hyggligt säkra på att minst tre importer trillar in i laguppställningen. Och därmed blir Södertälje en lika stor guldutmanare som någon annan. Precis som det ska vara.

Förra säsongens succélag Köping höll sig smart framme och håvade in Södertäljes 205 centimeter långe center Alexander Larsson som antagligen såg sin speltid reduceras när Radosavljevic värvades. Larsson kommer göra nytta den dag han är tillbaka efter knäskadan.

Jämtland kommer den närmaste tiden presentera en importguard som ska adderas till flera profilvärvningar och Borås började så sakteliga lagbygget med nyttige amerikanen DeAdre Davis.

Men BC Luleå, då? Jo, bänken har börjat fyllas på och i spetsväg hittar vi beprövade kort som Axel Nordström och Adam Rönnqvist. Om vi spekulerar i att Luleå får tillbaka Steven Davis, Quinton Upshur samt Brandon Rozzell ser vi där en förstafemma huggen i sten.

Men vi ser också vad som i så fall skulle saknas: Storlek. 

Rönnqvist är 181. Rozzell 188. Nordström 193. Upshur 195. Davis 202. Det är kort, mycket kort, och självklart måste tränaren Peter Öqvist få in en kropp som är god för 18-22 minuter och mäter några centimeter över två meter. Det är svårt att se något annat om ovanstående spelarscenario blir verklighet.

Kanske finns det någon svensk spelare där ute någonstans som kan fylla den rollen. Det vore fräscht. Men den enklaste vägen är givetvis att hitta en collegeamerikan som är redo att spela för en billigare penning.

Hur det än blir - förvänta er inte att BC Luleå kommer gå loss och värva spets de närmaste veckorna. Kanske inte ens under hela juli månad. Inom en snar framtid ska klubben få ett bättre grepp om ekonomin och då sätta sin värvarbudget.  Där och då klarnar läget som avgör hur tungt klubben kan satsa.

Peter Lindvall

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Basket

Avslöjar: Störste stjärnan lämnar Luleå

Basket

"Vår defensiva bakplan är den bästa vi någonsin sett"

Basket

Här är veteranens nya klubb

Basket

Han är överst på min heta lista

Basket

Förbundets starke man lämnar

Visa fler
Läs mer!
Basket

Stjärnan bekräftar: Jag lämnar Luleå

Luleå

Liberalerna kritiserar nedskärning: "Gör mig bekymrad"

Luleå

Trots positivt provsvar – du kan smittas igen

Luleå

Bergnässkjutningen: "En uppgörelse i kriminella kretsar"

Luleå

Tre personer anhållna för misshandel i Luleå

Visa fler