Därför kommer veteranen bli ännu bättre

Räkna med ännu bättre siffror från den här spelaren.

Luleå 6 augusti 2020 19:07

I dag blev ytterligare en stabil svensk pjäs klar för Luleå Basket i och med att den 35-årige veteranen och lagkaptenen Chioma Nnamaka bestämde sig för att fullfölja sitt 1+1-avtal med mästarklubben.


Inga konstigheter alls. Det har bara varit en tidsfråga innan det blev offentligt och med Nnamaka i laget får Luleå ledarskap, skytte, beslutsfattande och smartness. Även om den 183 centimeter långa forwarden knappast har sina bästa år framför sig förväntar jag mig faktiskt att Nnamakas siffror kommer gå upp en aning kommande vinter. Hennes 26 spelminuter borde kunna bli 28 och de dryga nio poäng Nnamaka levererade förra vintern borde bli ett par-tre fler.


Varför? Kanske ni undrar. Enkelt. De senaste åren har Luleå Basket, tillsammans med A3, varit tämligen överlägset i damligan. De flesta matcher har varit enkla resor och nyckelspelarna har inte behövt bli överjävligt matchade för att segrar ska tas.

Kommande säsong är inte läget så. Klubben och tränaren Robin Sandberg har gett sig i ett mycket spännande projekt där laget till den allra största delen innehåller svenska spelare vilket i sin tur innebär att slagstyrkan blir en aning svagare än de senaste åren.


Som jag ser det är Luleå Basket tredjehands – eller fjärdehandfavorit till guldet kommande säsong och det kommer innebära fler tuffa och jämna matcher där nyckelspelarna måste att matchas hårdare. Och bland dem finns förstås Chioma Nnamaka. 

Peter Lindvall

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Lista: 4 bänkade spelare

Blogg

En viktig pusselbit på plats

Blogg

Stjärnans lugnande besked

Blogg

Önskas: En spelare som kan göra skillnad

Basket

Ett lag som vi sällan sett

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Så många stödbiljetter sålde Luleå Hockey i helgen

Ishockey

Hyllningen av unga Luleåmålvakten: ”Otroligt stabil”

Ishockey

Perfekt hemmahelg – Luleå Hockey/MSSK vann toppmötet

Luleå

Motorcykel krockade med bil - polisen misstänker grovt rattfylleri

Ishockey

Så var Luleå Hockey/MSSK:s toppmatch minut för minut

Visa fler