Bussgods personal jobbar vidare i ovisshet

Bussgods sätter nu igång utredning och förhandlingar om vilka som kommer få ha kvar jobbet i den nya organisationen.

Bussgods börjar nu utreda hur många som får nytt jobb i den nya organisationen. Efter det påbörjas fackliga förhandlingar.

Bussgods börjar nu utreda hur många som får nytt jobb i den nya organisationen. Efter det påbörjas fackliga förhandlingar.

Foto: Tommy Borg

Nyheter2019-10-24 13:03

Under torsdagsmorgonen kallades personalen i Bussgods Norrbotten till möte där de informerades om vad som kommer hända nu när verksamheten äts upp av Västerbottens motsvarighet och hamnar under namnet Bussgods i Norr AB.

Men de drygt 40-tal anställda fick inga klara besked om hur just deras jobb påverkas. Så som det ser ut i dag avslutas nästan allas anställning vid årsskiftet.

– Vi har inga svar i dagsläget, personalfrågan ska utredas station för station. Det finns en station på varje huvudort i Norrbotten och vi kommer gå igenom vilka behov vi kommer ha i den nya organisationen, säger Mats Aspemo, vd för Bussgods Norrbotten.

Han berättar att de har satt igång en projektgrupp som kommer utreda saken och i november hoppas de ha svar på vilka som erbjuds nytt jobb.

– Vi försöker hitta lösningar för att hålla igång driften som vanligt, samtidigt som vi håller på att avveckla det gamla. Vi städar ur stationer och kollar vad det finns för grejer, det kommer eventuellt säljas eller slängas en del, säger Mats Aspemo.

Det kommer också inledas förhandlingar med facket och personalen i början på nästa vecka. En säljgrupp skickas även ut för att besöka potentiella kunder i Norrbotten.

– Det är mycket detaljer som måste lösas innan vi kommer landa i ett nytt bolag 1 april nästa år. Klart är iallafall att det nya bolaget ägs av Norrbotten och Västerbotten tillsammans och styrelsen kommer nog också bli en kombination av de båda, säger Mats Aspemo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!