Boden kraftsamlar för julhandel

Pågående pandemi har inneburit enormt stora utmaningar för många handlare i Boden. Inför den stundande julhandeln, som är extremt viktig, har därför projektet #handlanära dragit igång." Att jobba tillsammans, vi fastighetsägare, handlare och kommunen under gemensam flagg är oerhört viktigt nu när det verkligen gäller", säger Dennis Wikstén, vd för Wiksténs Fastigheter.

Boden 20 november 2020 17:30

På plats fanns också näringslivsutvecklaren Michaela Strömberg, Bodens kommun och verksamhetsledaren Rikard Mattsson, Företagarna. En mental beredskap finns kvar sen pandemins första fas i våras och handlarna har återigen ställt om, anpassat butiksytor och erbjudanden för att möjliggöra ett fortsatt tryggt sätt att handla under julhandeln.

– Ett redan påbörjat samarbete accelererar nu och tar fastare form.  Syftet på kort sikt är att under pågående pandemi stötta Bodens handlare så att det även på lång sikt kommer att finnas en levande stadskärna och ett bra varierat utbud i hela Boden. Det gäller handel, shopping, Bodens fik och restauranger, säger Mattsson.

Det finns redan ett bra nätverk mellan fastighetsägare och handlare men tanken är att man nu ska jobba ändå mera tillsammans. 

– Vi har funderat vad handlare kan göra för att deras butiksmiljö ska bli så säker som möjligt. Kanske kan man ha en ringklocka utanför ingången eller handsprit i butiken.  Två butiker har också satt trafikljus utanför sin butik så man kan se om det är säkert att gå in. Parkförvaltningen har även ställt ut en massa parkbänker utanför butikerna. Där kan kunderna sitta tills det blir säkert att gå in och handla, säger Mattsson.

Enligt Dennis Wikstén, vars fastighetsföretag äger 43:ans hus så har samarbetet alltid funnits men nu intensifierats.

– Genom att fortsätta samarbeta är jag övertygad om att vi tillsammans stärker utvecklingen av Boden. Det har varit naturligt för oss att vara aktiva i det här. Vi ser det långsiktigt och vill ha kvar våra hyresgäster. Vi vill även uppmuntra till att alla handlar lokalt och även handlar tryggt., säger Dennis Wikstén, vd för Wiksténs fastigheter.

#Handlanära kampanjen drog redan igång i veckan med annonsering och filmer i sociala media.

– Från kommunen sida är vi oerhört medvetna om den situation handlarna tvingas hantera. Det känns bra att vi så snabbt hittat en gemensam plattform så vi kan göra allt för att stötta och möjliggöra en trygg och nära julhandel, säger Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare, Bodens kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Leffler

Ämnen du kan följa
Coronakrisen
Norrbottens Affärer
Norrbotten

Företagare: Coronaläget värre än tidigare

Norrbottens Affärer
Luleå

Då öppnar Luleås nya te- och kaffebutik: "Vill ge Luleåborna något nytt"

Norrbottens Affärer
Norrbotten

Slädhundsföretagare i djup kris: "Läget är fördjävligt"

Luleå

Knäcktes av coronastress – företagaren fick en stroke

Boden

Pandemin tog drömjobbet ifrån henne

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Därför blir det inget Boden Hockey för Oskar Sundqvist

Ishockey

Nya bakslaget: Förbundet täpper igen Bodens kryphål

Boden

Gunnarsbyns skola kvar – för att landsbygden ska leva

Boden

Så blir det med Bodens skolor: "Viljan finns till skolor i byarna"

Boden

Stöldliga från Boden greps av polisen i Sundsvall

Visa fler