Andersson om förtroendet: "Hedrande"

"Det är förstås både kul och hedrande."

Basket2020-08-13 18:34

Förra veckan presenterade Bloggen en unik enkät där frågan till elitklubbarna SBL Herr och SBL Dam var rak och tydlig: Vem vill ni se ska ta över efter Johan Stark som generalsekreterare i det Svenska Basketbollförbundet?

Svaren spretade åt lite olika håll men en person stack ut i mängden: Robert Andersson, före detta klubbdirektör i Södertälje BBK och i dag i samma roll i hockeyklubben Södertälje SK, fick fyra röster av de tolv som svarade i enkäten.

I dag kommenterar Andersson för första gången Bloggens undersökning.

"Det är förstås både kul och hedrande", säger han.


Varför tror du så pass många pekade ut dig som den mest lämpade personen att leda svensk basket?

"Svårt att säga. Det är säkert flera av dem som är i samma generation som jag. Vi har jobbat i samma forum under många år och där har jag kanske byggt upp något sorts förtroende".


Handen på hjärtat; Är du aktuell som ny generalsekreterare?

"Jag har i alla fall inte fått någon förfrågan och känner just nu att jag har mycket ogjort inom hockeyn."


Om du fick bestämma: Vilken bakgrund tycker du att en ny generalsekreterare ska ha?

"Jag känner att den person som får jobbet ska ha en viss basketbakgrund – det är kanske inte helt avgörande men viktigt för trovärdigheten. Att vara diplomatisk och en enande kraft är också viktigt. Det är ganska yvigt inom svensk basket med många intressen som ska hållas samman. En stor del är också finansieringen av verksamheten. Du kan vara hur mycket supervisionär som helst men finns inte pengarna är det svårt."


Hur tycker du Johan Stark har skött sig som generalsekreterare under sina dryga två år?

"Mycket bra. Han var helt perfekt på den posten och det är synd att han inte blev kvar längre. Tydlig, rak och med basketbakgrund. Johan hann med mycket på sin korta tid men hade förstås kunna göra mer om han varit kvar längre."