Hotelltvist avgjord – Högsta domstolen har sagt sitt

Högsta Domstolen tar inte upp hotelltvisten i Arjeplog. Därmed står det klart att den sparkade hotellchefen ska ersätta Silverhattens nya ägare med miljonbelopp.

Hotell och andra anläggningar låg i potten, och nu avslutas tvistemålet. Den sparkade chefen förlorade.

Hotell och andra anläggningar låg i potten, och nu avslutas tvistemålet. Den sparkade chefen förlorade.

Foto: Roland Lundström

Arjeplog2017-02-14 18:14

Det här är en tvist som började för flera år sedan med att Jan Edvardsson, ägare i hotell och andra anläggningar i Arjeplog, fick nya ägarkompanjoner. De sparkade ut Edwardsson och polisanmälde honom för ekonomiska oegentligheter.

De nya ägarna stämde Jan Edwardsson. Samtidigt utredde åklagare brottsmisstankar.

Mot slutet av 2016 kom två viktiga skeenden.

Jan Edvardsson åtalades för grov trolöshet mot huvudman. Han ska ha låtit Silverhatten köpa in maskiner av ett systerbolag för ett belopp som var klart högre än värdet. Vidare figurerar fakturor för arbeten som enligt åtalet inte utförts.

Det andra viktiga skeendet var att tvisten mellan ägarna kom att avgöras i hovrätten. I en dom sades att Jan Edvardsson ska betala knappt 2,2 miljoner kronor i skadestånd till de nya ägarna. Dessutom ska han betala ränta från 2 augusti 2013 samt rättegångskostnader.

Jan Edwardsson hävdar att de nya ägarna driver processen som dimridå för att hindra honom från rätten till hotellen.

Han gick ända till Högsta domstolen med tvistemålet. Den säger nu att målet inte kommer att prövas. Materialet har gåtts igenom och det har inte kommit fram något skäl till att meddela prövningstillstånd.

Därmed står hovrättsdomen fast, Jan Edwardsson ska betala de nya ägarna de belopp som beslutats.

Jan Edwardsson polisanmälde tidigt de nya ägarna för hur de sparkade ut honom. Åklagaren lade ner den brottsutredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om