Det är i hemlighet som NSD och Kurirens representanter kommer till Nolia city för att överlämna utmärkelsen. Av de sex kandidaterna till priset var det Piteå IF Damsom läsarna röstade fram efter en omröstning på nyhetssajterna. De fem spelarna som är kvar i Piteå har samlats för att överraskas innan jul.
– Det var inte det vi skulle hit att göra, att ta emot ett pris. Vi skulle hit och äta lunch och sen blev det så här det är ju skithäftigt, säger Linn Viklund, 24, mittfältare i Piteå IF.
Det har gått två månader sedan laget skrev historia och kammade hem Norrbottens första SM-guld i fotboll. Emelie Lövgren och Linn Viklund tror att både priset som Årets Norrbottning och guldet har stor betydelse för hemorten och laget i stort.
– Man märker fortfarande när man är på sin arbetsplats eller stöter på människor i allmänhet ute på stan och så där att det är något som väldigt många är stolta över och tycker är fantastiskt kul. Man tar ju fortfarande emot gratulationer, säger Emelie Lövgren, 28, som spelat i laget sedan 2006.
Det verkar svårare för spelarna själva att ta in vad som hände.
– Man har väl inte landat i det här SM-guldet än och jag kommer nog inte göra det förrän jag lägger skorna på hyllan tror jag. Det är först då man kommer förstå bedriften. Det är hela tiden fokus på nästa grej. Jag tror att det är något som kommer gå upp för en senare men det är så klart jätteroligt att få en sådan här utmärkelse.
Få trodde på det lilla laget i norr men med framgångarna under serien har de bevisat motsatsen för Fotbollssverige.
– Hela damfotbollen har fått ett stort genomslag och större medieintresse än vad det har varit tidigare, säger Linn.
Säsongen var nagelbitande och avgjordes inte förrän den sista omgången då det stod mellan tre lag, där alla kunde sluta trea, tvåa eller ta SM-guld.
– Det är så många som man har träffat som sagt att de aldrig ser på fotboll som satt bänkade framför tv:n hemma och skrek. Jag träffade någon som varit utomlands med kompisgänget som hade sett matchen på datorn och alla var så inne i det. Då är det människor som inte har haft något som helst intresse tidigare, säger Emelie.
De hoppas att summan av den här säsongen kan leda till att Damallsvenskan växer och får större intäkter, vilket i sin tur kan gynna både spelare och klubbar, och göra det möjligt att kunna försörja sig på fotbollen.
– Vi har ju till exempel inte någon heltidsanställd spelare. Det är väl därför det är så speciellt med guldet också. Det är nog inget lag tidigare som har tagit ett SM-guld där samtliga spelare har en sysselsättning vid sidan av. Men det är ju exakt det man är ute efter med att vi hoppas att det ger fler intäkter. Så att spelarna ska kunna jobba heltid som elitidrottare och inte behöva ha fokus på andra saker runt omkring för att försöka få vardagen att gå ihop, säger Emelie.
Över hälften av truppen är från länet. Annars har de flesta en anknytning till trakterna, vilket också gör situationen unik, enligt Linn.
– Det är jättekul att alla tjejer som växer upp här uppe kan känna att de kan gå hela vägen fastän de bor i Kiruna. De behöver inte bo i Stockholm. Så det är jättekul att man spränger barriärer för andra.
Hon var själv en av de tjejerna för några år sedan.
– Jag är ju några år yngre än Emelie, är härifrån och har tittat på Emelie och tänkt att jag också velat spela i A-laget. Man har ju följt laget utifrån och sedan att få vara en del av det när man själv blivit äldre är ju skithäftigt.
Linn Viklund har spelat två säsonger hittills och minns när hon spelade sin första match med F19, och Emelie kom tillbaka efter en korsbandsskada.
– Jag var så nervös för jag skulle spela med Emelie i mittbacksposition och tänkte men gud det är ju Emelie som spelar i A-laget så det är ju skithäftigt med lokala spelare.
Enligt Emelie är det viljan att bli bättre och omtänksamheten till varandra som har tagit laget dit de står i dag.
– Våran sammanhållning och känsla i truppen är väldigt, väldigt bra och hade den inte varit det hade vi inte stått här i dag och mottagit det här priset och stått med vårt första SM-guld.
Under jul och nyår passar många i laget på att ta semester samtidigt som de måste förbereda sig inför 2019 års säsong, men de hoppas kunna hitta någon dag att fira både guldet och utmärkelsen som "Årets Norrbottning 2018".
– Någon typ av uppmärksammande kommer det bli i laget men det kanske blir först efter nyår när vi har alla på plats igen.