Nu kan du rösta på Årets Norrbottning!

Kandidaterna till Årets Norrbottning 2023
Kandidaterna till Årets Norrbottning 2023

Vem vill du se som Årets Norrbottning? Vem eller vilka har gjort något alldeles extra under 2023? Här kan du göra ditt val – var med och rösta!

Året Norrbottning 2023 20 november 2023 16:05

Petra Malm:

undefined
Petra Malm, tv-personlighet.

"Den förra militären har gått från att vara en respektingivande instruktör i "Elitstyrkans hemligheter" till att bli en inspirerande programledare i "Robinson". Med sin skarpa blick och raka rygg har hon vunnit hjärtan hos både tv-tittare och deltagare."

Johan och Sara Väisänen:

undefined
Sara och Johan Väisänen, Explore the North.

"Med flera turistanläggningar, däribland Lapland view lodge på Luppioberget, lockar de varje år flera tusentals långväga besökare till Norrbotten. Johan och Sara Väisänen är turistföretagarna som inte räds att satsa stort, genom bolaget Explore the North har de satt östra Norrbotten på världskartan."

Sara Grahn: 

undefined
Sara Grahn, Luleå Hockey.

"Luleå Hockeys målvakt spränger nya gränser. Som första damspelare i historien fick hon chansen i ett SHL-lag vilket rönte stor internationell uppmärksamhet. Sara Grahn stod inte bara sista 30 minuterna i träningsmatchen mot Kärpät – hon höll nollan också. Dessutom förde hon damlaget till ett SM-guld."

Chana Svensson:

undefined
Chana Svensson, Minddig

"Med en baby på ena armen och datorn i den andra skapade hon Minddig, företaget som rekryterar människor till norra Sverige från världens alla hörn för att påskynda den gröna omställningen. Hon har drivet, kunskaperna och nätverket, och nöjer sig inte förrän vårt välkomnande och attraktion är i klass med New York."

Lex Tintin-föreningen:

undefined
Representanter för Lex Tintin-föreningen, Sahar Ström, Jessica Lahtinen, Alexandra Nyman och grundaren, Sanam Gharaee

”Föreningen grundades av Sanam Gharaee efter att hennes 8-åriga son Tintin blivit mördad. Syftet är att arbeta för att barn ska ha trygga hem och uppväxt fri från våld. På kort tid har föreningen påverkat ända upp till regeringen och gett många drabbade hopp om förändring.”

Hanna Öberg: 

undefined
Hanna Öberg, skidskytt.

"Skidskytten stod för sitt livs mästerskap och dominerade i VM när konkurrensen var som störst. Kirunafödda Öberg som vuxit upp i Svensbyn visade klass och kyla och åkte hem från mästerskapet som dess drottning med två individuella guld och ett silver, samt även ett brons från stafetten."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa