Antnäs Lantgård har utsetts till Årets nötköttsföretag i Norrbotten av LRF.
Företaget ägs av Stefan och Anki Olsson och nu kliver sonen Jonas in i verksamheten.
– Det är bara roligt att någon vill fortsätta eftersom det är en generationsgård. Det hade varit synd att behöva sälja, säger Stefan Olsson.
Kanske speciellt nu eftersom gården, som föder upp nötdjur av rasen Hereford, alltså utsetts till länets bästa nötköttsföretag av LRF.
Gården har cirka 60 dikor och med kalvarna som föds upp blir det cirka 140 djur.
Företaget/familjen har medvetet valt att hålla antalet djur nere och istället satsa på egen förädling. Köttet säljs i lådor på mellan 18 till 20 kilo på gården.
– Det är mycket jobb med det men vi får ut nästan dubbelt så mycket i kilopris jämfört med om vi bara skickar djuren på slakt. Skulle vi göra på ett konventionellt sätt och leva på det så krävs minst 300 djur.
Gården producerar ekologiskt kött, kalvarna får gå på bete tillsammans med kon i sex månader.
Utnämningen Årets nötköttsföretag innebär att Antnäs Lantgård nomineras till Årets nötköttsföretag på nationell nivå som utses senare i år.