Anlitade en flyttfirma – blev blåst

Kvinnan skulle flytta från Strängnäs i södra Sverige till Arjeplog och anlitade en flyttfirma för att underlätta flytten. Men när flyttbilen lastat på allt försvinner den kort där efter med hela bohaget, skriver Aftonbladet.

25 oktober 2017 11:19

Flytten till Arjeplog blev inte riktigt lika enkel som en kvinna från Strängnäs hade hoppats på. Den 11 oktober anlitade hon flyttfirman Överjärna Express för att köra upp hennes grejer till Arjeplog. Flytten skulle kosta henne 17 800 kronor som hon och flyttfirman kom överens skulle betalas på faktura.

Men ett par timmar senare, när lastbilen lämnat Strängnäs, får kvinnan ett sms från företagets kontaktperson där det står att hon istället ska betala 35 000 kronor i kontanter för flytten då hon inte är kreditvärdig eftersom hon lever under en skyddad identitet och har en betalningsanmärkning.

– Ställ fakturan på min son, sa jag. Min mans svärmor och andra i vår närhet kunde också tänka sig att ställa upp. Men nej, han skulle ha kontanter i handen. Då blir han hotfull och säger att ”du har två timmar på dig”, säger kvinnan till Aftonbladet.

I flyttbilen satt även 19-åriga sonen till kvinnan som hade svårt att få tag på en flygbiljett norrut som flyttfirman erbjöd att skjutsa med lasten. Kvinnan ringer då sin 19-åriga son, eftersom flyttfirman vägrat säga var bilen befinner sig, och frågar var de är. Men 19-åringen hade inte sett några skyltar på vägen och kunde därför inte säga var de befann sig.

Kvinnan ringer polisen som sista utväg som i sin tur spårar hennes sons telefon och stoppar lastbilen i Örnsköldsvik. Men eftersom att chaufförerna inte hotat kvinnan eller begått något brott så släpps de fria.

– Då tar de flyttbilen och åker iväg med hela möbelmanget, säger kvinnan.

Kvar i Örnsköldsvik blir 19-åringen som utan några pengar på sitt betalkort och ingen annanstans att ta vägen på Örnsköldsviks tågstation där han får tillbringa natten tills han till slut lyckas få en bussbiljett till Arjeplog.

Nu är familjen hemma i sin tomma lägenhet i Arjeplog och sover på en madrass på golvet utan ordentliga sängkläder. Kvinnan har haft kontakt med flyttfirman men har fortfarande inte fått tillbaka sina tillhörigheter.

– Vi har inga pengar, för vår son hade med sig posten med våra nya bankkort i lastbilen, och passen ligger också där. Vi har ingenting. Inte ens foton på barnen. Jag ångrar djupt att jag anlitade den här flyttfirman.

Flyttfirman Överjärna Express förekommer på sajten Byggahus.se:s svarta lista över företag som inte följt Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mohammed Salem