Roliga aktiviteter på påsklovet

Stannar du i Boden i påsk? Här är 15 tips på saker du kan hitta på under lovet.

Åk. Pagla, Gruvberget och Storklinten har öppet under lovet.

Åk. Pagla, Gruvberget och Storklinten har öppet under lovet.

Foto: Maria Ekman

Aktiviteter2017-04-13 19:00

Många åker långt bort till stugor och fjäll under påsken och det efterföljande lovet, men långt ifrån alla. Om du, som vi på redaktionen, stannar i stan över ledigheten så ska du läsa vidare.

Hanna Engström som arbetar på Boden Turism tipsar bland annat om att köra skoter längs lederna kring Boden, om snödjupet tillåter det, att grilla över öppen eld och att hitta på aktiviteter utomhus, som att pimpla till exempel.

– Jag tycker att man ska vara ute och försöka njuta av den sista snön innan den försvinner, säger hon.

Hennes bästa tips på pimpelvatten i Bodentrakten är Vitträsket i Sörbyn, som är ett populärt utflyktsmål.

På listan här nedan får du ännu fler tips på hur du kan spendera dina lediga stunder, oavsett om du vill utnyttja tiden till att koppla av och ladda batterierna eller om du vill skratta och svettas.

Påsklovsskoj

1. Bada. Nordpoolen har öppet under hela påsken och under lovet finns den roliga wibitbanan framme i motionsbassängen.

2. Bowla. Ta en omgång med familjen eller kompisgänget och säg det klassiska efteråt: ”Det här borde vi göra oftare”.

3. Grilla korv. Mat tillagad över öppen eld och äten i en snödriva är godare än annan mat. Det är sen gammalt.

4. Gå på bio. Under påsken spelas en rad olika titlar på Saga; Babybossen, Klas Klättermus och Smurfarna: Den försvunna byn för barnen och Fast & Furious 8 och skräckfilmen The Handmaiden för den vuxna publiken.

5. Gå på museum. På Havremagasinet har du under vecka 16 sista chansen att se utställningarna Metanoia och Chita Tann. På Försvarsmuseum finns bland annat en utställning om finska inbördeskriget. Bodens konstförenings medlemmar ställer ut sina alster i Hotell Bodensias Lobbybar.

6. Gå på stan. Shoppa loss och fyll på i garderoben eller ta en fika med en nära vän. Långfredag och påskdagen är mycket stängt, men det finns ju fler dagar.

7. Kör skoter. Håll koll på snödjupet och passa på och ge dig ut på lederna så länge det går. Sävasts skoterkoja är till exempel ett trevligt utflyktsmål.

8. Lek. Ta med ungarna, eller grannens om du inte har egna, och stoja runt på Bodens Fun House ett par timmar. Då somnar du gott till natten.

9. Leta påskägg. Kom och träffa oss på stan i dag och delta i Extras skattjakt eller få ansiktet målat. Det blir kul!

10. Läs. Ta en dag på biblioteket och låna hem allt du orkar bära. Att fly in i fantasins värld är avkopplande om något. På onsdag är det världsboksdagen för barn på Bodens stadsbibliotek med sagostund för barn 10.45.

11. Pimpla. I Vitträsket i Sörbyn är bra fiskevatten för röding och i Lapptjärn vid Storklinten går det också bra att pimpla.

12. Skapa med teknik. Släpp loss kreativiteten på Boden Makerspace, tisdag kväll på Bodens stadsbibliotek. Från 6 år.

13. Åk i backe. Oavsett om du väljer skidor, snowboard, traktordäck, madrass eller stjärtlapp får du garanterat kul. Backarna i Gruvberget, Pagla och Storklinten är öppna.

14. Åk framåt. En tur med skateskidorna på Luleälvens is är härligt både för kropp och sinne. Låt hunden dra så går det ännu fortare.

15. Ät. Fyll munnen med godis, ägg, sill, potatis, lax eller något helt annat. Det hör ju till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om