5G – tänk efter före

31 oktober 2019 06:00

Lyssna på Robert F. Kennedy Jr, som en i en intervju nyligen sa att 5G är en stor mardröm, ett globalt experiment där människor används som försöksdjur. Vem vill vara ett försöksdjur? Vill du det? Stoppa 5G innan det är för sent.

Robert F. Kennedy Jr är advokat och brorson till före detta president John F. Kennedy och son till fd senator Robert F. Kennedy. Om någon vet hur storindustrin försöker styra politikerna så är det han. Han leder idag Children’s Health Foundation, som verkar för att barn inte ska utsättas för skadliga ämnen. Han uppmanar människor att bygga upp motstånd mot 5G-utbyggnaden.

Umeå har redan bestämt sig för att satsa på 5G, genom att införa det på universitetet och sjukhuset. Tummen ner för politikerna i Umeå, som därigenom väljer linjen ”fort, snabbt och dumt” istället för att praktisera försiktighetsprincipen.

Jag varnar nu Tranås, Eksjö, Nässjö, Jönköping, Skara, Linköping, Örebro, Luleå, Kalmar, Malmö, Göteborg, Stockholm och alla andra städer i Sverige för att gå i Umeås fotspår.

Telekomindustrin vädrar morgonluft. Nu gäller det att få med sig politikerna och medborgarna. De styrs av pengar, som är en farlig drog och som kan få företag att i princip göra vad som helst i kampen för att öka vinsten.

Vetenskapsmän från hela världen (247 till antalet) skriver i en appell till FN och Världshälsoorganisationen (WHO) att de är allvarligt oroade. Lyssna på dem.

“Vi har skapat något som skadar oss och som håller på att spåra ur”, säger en av undertecknarna, doktor Martin Blank från Columbia University i USA. Lyssna på Blank.

Martin L. Pall, professor i biokemi vid Washington universitet, säger ”att sätta upp dessa miljontals 5G-antenner utan seriös biologisk forskning är absolut vansinnigt”. Lyssna på Pall.

Strålskyddsstiftelsen i Sverige gör ett betydande folkbildningsarbete om 5G och problemen kring detta.

Gå gärna in på stiftelsens hemsida, så kan du få kunskap inom problemområdet.

ABF och andra folkbildningsaktörer uppmanas att starta en folkbildningskampanj om 5G.

Låt inte pengarna styra utvecklingen av 5G, utan omtanken om vår hälsa och miljö, eller man kan uttrycka det så här: 5G handlar om framtiden – barnens framtid.

Det gäller att göra rätt nu, innan det är för sent.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gunnar Lundquist Naturfotograf Asby, Ydre