Tove Styrkes uppmaning till Luleå: "Det är er uppgift"

Arenaspelningar med Lorde och Katy Perry i all ära – nu kommer Tove Styrke till Luleå. "Det blir det mest maxade som jag någonsin gjort", säger hon.

6 december 2018 20:14

2018 blev året som Tove Styrke sent kommer att glömma. Förrutom jätteturnéer med Lorde i USA och Katy Perry i Europa har succén med albumet "Sway" gett henne en nominering till "årets artist" på P3 Guld och hon har åkt på soloturnéer till Nordamerika och England. Året avslutas med en Norden-sväng där Luleå väntar på lördag.

– Det blir det mest maxade som jag någonsin gjort. Eftersom det är kortare resor och större spelställen kan jag ta med mig mer grejer, det kommer bli väldigt fett, säger Tove Styrke.

På vilket sätt?

– Jag har haft ett genomgående rostema från skivan och ut på spelningarna. Nu blir det fler rosor och lite större – allting. Det kommer bli väldigt fint.

LÄS MER: Tove Styrke i Kiruna: "Det var helt sinnessjukt"

RECENSION: Tove Styrke är ett fullblodsproffs

Tove Styrke kommer till Luleå dagen efter att hon uppträtt på hemmaplan i Umeå.

Det kan bli svårt för Luleå att toppa fredagen ..?

– Nej! Det är ju det som är er uppgift – att toppa Umeå. Bevisa för mig att ju högre upp man kommer desto mer äkta blir det, säger Styrke.

Men det låter svårt.

– Det är ganska svårt, men jag fick väldigt bra intryck av Kiruna (i somras) så det ska nog inte vara omöjligt.

Du har kört stora arenor hela året och just turnerat i både Nordamerika och England. Varför trycker du in en Norden-turné också?

– För att det är det viktigaste för mig så klart. Jag blir aldrig nervös längre, inte ens när jag gjorde arenorna med Katy Perry – på riktigt. Men jag blir nervös när jag spelar i Sverige, på något sätt är det så nära en själv och så nära där jag kommer ifrån. Om jag inte finns här och inte har något här känns det inte riktigt verkligt.

LÄS MER: Tove Styrke tar med sig Grant till Luleå

Med sig till Luleå har Tove Styrke vännen och kollegan Grant som supportakt och efter äventyren med världsstjärnorna har 26-åringen en del insikt i rollen som support.

– Haha. Jag tror att det är lite lugnare att vara supportakt till mig än till Katy Perry. Det jag har lärt mig är hur otroligt mycket en supportturné kan ge en artist. För mig har det gett jättemycket, både turnén med Lorde i USA och med Katy Perry i Europa gav mig så otroligt mycket. Mycket har att göra med att de artisterna var väldigt välkomnande och omhändertagande, säger Styrke.

På vilket sätt har de varit omhändertagande?

– Det var en väldigt familjär stämning, jag behövde aldrig känna mig i vägen eller som femte hjulet. Man fick verkligen uppskattning och tid med dem och fick lära känna dem. För mig, som är på en helt annan plats än Lorde och Katy Perry, är ju det helt ovärderligt.

Det låter ju helt sjukt att hänga med dem ...

– Det är jättesjukt, att sitta och samtala med Katy Perry.

Vad pratade ni om?

– Det blir ju väldigt vanligt snack eftersom de är vanliga personer. Katy var väldigt rolig, det visste jag inte om henne innan – båda är verkligen extremt smarta och roliga personer.

Då är det din tur att vara det nu.

– Jo då. Man är ju som en one woman show.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser