Nu ska punkarna inta Kulturens hus

Punklegendarerna KSMB kommer till Luleå – och Mattias Alkberg gör en extraföreställning av succén "Alla är sämst" i hemstaden.

8 november 2018 15:46

Punkbandet KSMB, som tillsammans med Ebba Grön agerade lok när punken tuffade igång i slutet på 70-talet, ska ut på turné med sin föreställning "En slemmig torsk" och kommer till Acusticum i Piteå den 22 mars och Kulturens hus den 23 mars.

I föreställningen berättar bandet historien om hur de blev ett av landets hetaste band – innan gemenskapen rasade ihop. I ett pressmeddelande beskrivs "En slemmig torsk" som "ett modernt grekiskt drama i dubbel hastighet".

Med sig har KSMB ett gäng nya låtar och tidigare ohörda historier.

Föreställningen blev uppmärksammad efter att gitarristen Sören "Sulo" Karlsson lämnat bandet i början av året. Flera fans till tidigare bandmedlemmar var inte glada över uppsättningen som gjorde "En slemmig torsk" vilket ledde till att Sulo Karlsson fick motta hot och trakasserier i sociala medier.

RECENSION "ALLA ÄR SÄMST": Kanske min nya favoritalkberg

LÄS MER: "Det är jag som är det osäkra kortet"

För punkarna från Skärholmen är teater och konserthus ett nytt fenomen och även Luleås Mattias Alkberg har tagit sin punkiga attityd in i finrummen.

Med musikteatern "Alla är sämst" befinner han sig för tillfället på turné i landet och genomförde de sex första föreställningarna på Norrbottensteatern. Men i mellandagarna gör han ytterligare ett framträdande i hemstaden då Kulturens hus är bokat den 27 december.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser