Nobbades av Mello – får revansch på ny skiva

Daniel Engman från Älvsbyn sökte till Melodifestivalen men fick nobben. Nu får han revansch med bidraget på en samlingsskiva.

10 maj 2019 11:16

Daniel Engman, uppvuxen i Älvsbyn, flyttade till Stockholm för 24 år sedan och har spenderat de senaste 19 åren på musikalscenerna. Men trots roller i bland annat "Gentlemannen" på Oscarsteatern och "The Phantom of the Opera" har Engman försökt ta sig till underhållningsbranschens stora scen – Melodifestivalen.

Hans bidrag "Om du var här" kom inte med i tävlingen – men har nu fått en ny chans på samlingsalbumet "Musikchansen".

LÄS OCKSÅ: Henrik Dorsin tar hjälp av Älvsbyn

Skivbolaget Breaking Records ligger bakom en satsning på "nobbade" Mello-låtar, där musikskapare fått ansöka om att delta på en samlingsplatta med sina låtar. En jury bestående av bland andra veterandirigenten Anders Berglund och producenten Bernard Löhr har sedan valt ut 20 låtar som släppts på "Musikchansen vol. 1" under fredagen.

"Vi vill därför skapa ett alternativ, en andra chans, där urvalet baseras enbart på kvaliteten på musiken, artisten och människorna bakom bidragen. Vi vill ge fler artister och musiker en möjlighet att visa Sverige dessa fina verk som det läggs ner så otroligt mycket tid och kärlek på”, säger Mikael Frithiof, en av grundarna till projektet i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Älvsbysonen tar plats i "Phantom of the opera"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser