Mystisk maskerad grupp röjer på Porsön

Fyra maskerade män kommer till Luleå för att få Porsön att dansa på lördag.

4 september 2019 20:09

Vilka som utgör Västerås-gruppen LBSB är en välbevarad hemlighet, men deras musik är desto mer välkänd. Låtarna "Pumpa den" och "Aristobär" har tillsammans drygt 28 miljoner lyssningar på Spotify och med nya EP:n "Välkommen in" kommer kvartetten till Stuk på Porsön för att avsluta nolleperioden med en stor fest.

– Det nya albumet är det bästa vi gjort. Vi ha försökt att få låtarna så levande som möjligt genom att varva rap med stämsång, med tanken att det ska låta bra även live. Vi ser en stolthet i att det ska låta lika bra på scenen som på Spotify, sa frontfiguren "Bär 1" till Östmedia, i en av få intervjuer de gjort.

Medlemmarna i LBSB kallar sig för Bär 1, Bär 2, Bär 3 och DJ Bär men vad de egentligen heter eller hur de ser ut väljer de att hålla hemligt. På scenen bär de alltid masker och anledningen till det säger de beror på solidaritet – att det inte spelar någon roll vem du är.

– Många tror att LBSB betyder ”Lika bär smakar bäst”, men det stämmer faktiskt inte. För oss står förkortningen för lite olika saker, men vad det är håller vi för oss själva, sa Bär 1 till Östmedia.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser