"Lite halvdeppig Norrländsk stämning"

Miriam Bryant är aktuell med ep:n "Mi Amour", en ep helt på svenska som har beskrivits som att hon har hittat hem i musiken. Någonting som hon inte håller med om helt. "Jag vet inte om jag någonsin kommer att hitta hem", säger hon i senaste avsnittet av "Norrpodden".

4 juli 2019 11:36

Miriam Bryant var en av artisterna som spelade på Kirunafestivalen i år och senast hon besökte Kiruna var i samband med festivalen 2016.

– Det är alltid kul att vara tillbaka för det finns är lite halvdeppig Norrländsk stämning och en melankoli här. Folk känns väldigt enkla till skillnad mot Stockholmare.

Hon är just nu ute på en sommarturné och Kirunafestivalen blev hennes andra spelning på hennes nya turné. Dagen innan hade hon spelat i Skellefteå.

– Det var så himla skönt att få det gjort. Vi hade egentligen premiär den 20 maj i Umeå men då regnade det så mycket så att vi var tvungna att ställa in. Sedan skulle jag spela på P3 session några veckor efter och då var min röst helt borta och jag var sjuk så det fick vi också ställa in. Därför var det jätteskönt att äntligen få köra live.

Nya ep:n "Mi Amour" släpptes dagen innan Kirunaspelningen. Det är en ep som hon gör helt på svenska och som låter lite annorlunda jämfört med tidigare släpp.

– Det är lite mindre mainstream pop. Det är lite mer inslag av folkmusik, fler liveinstrument med på inspelningarna och att det är på svenska kanske blir lättare att ta till sig.

Många skriver att det känns som att du har hittat hem, känner du så?

– Jag vet inte om jag någonsin kommer att hitta hem. Jag tänker att det är någonting med detta som gör att folk tycker så, att jag verkar ha hittat något slags hem. Det kanske är ett steg i rätt riktning eller så är det så att folk har egna åsikter om hur jag är och då kanske det här låter i linje om vad de själva har för förutfattade meningar.

Vad tycker du om att spela på festival?

– Det är väldigt speciellt med festivalspelningar. Det aldrig riktigt lika roligt att göra festivaler som att göra egna spelningar. Då vet man att alla som har kommit dit är där för att se mig. Här är det massa olika artister och folk kommer kanske för att det är kul att det händer något i stan. Då kan jag känna "men ni skiter väl fullständigt i att jag är här".

Kan du känna det?

– Ja, absolut. Framför allt på festivaler, då kommer det folk bara för att. Men av den anledningen kan bli väldigt fina upplevelser om folk visar sig vara väldigt peppade.

I "Norrpodden" pratar Miriam Bryant även om varför det kan ta ett tag att smälta hennes texter, sjuka festivalminnen och varför det aldrig går att nå sina mål.

Det elfte avsnittet av "Norrpodden" gästas även av Peg Parnevik. Avsnittet finns inbäddad i artikeln och går även att hitta på podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Soundcloud

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg