Kultduon återförenas i Luleå: "Jäkligt trevligt"

Det är 18 år sedan "Stefan och Krister" jobbade ihop – i höst kommer duons återförening "Stulen kärlek" till Luleå.

15 maj 2019 13:55

Stefan Gerhardsson och Krister Claesson blev hela Sveriges buskiskungar under 90-talet och karaktärerna i "Stefan och Krister" blev kända över hela landet.

Efter att inte ha jobbat ihop på 18 år återförenas duon i sommar då föreställningen "Stulen kärlek", skriven av Krister Claesson, får nytt liv med Stefan Gerhardsson i en av rollerna.

– Vi står inte på scenen tillsammans, men det är Kristers manus och hans ord. Han är inte med på turnén men har stor inverkan ändå, utan honom hade vi inte haft något att spela (skratt). Han är involverad i allra högsta grad, säger Gerhardsson.

Under sex veckor spelas föreställningen på Vallarna och i höst åker den ut på turné, men bland annat gästspel på Kulturens Hus den 6 november.

– Jag hoppas att vi får kärlek från publiken också – och det tror jag vi får. Krister har skrivit ett otroligt roligt manus, säger Stefan Gerhardsson.

Komikern gick i pension för tre år sedan och hade egentligen inga planer på att stå på scenen igen.

– Jag är väldigt förtjust i pensionärslivet som jag egentligen håller på med hela tiden. Men att få träffa sina kamrater och spela med dem en gång till känns jäkligt trevligt och roligt, säger han.

Under tiden borta från scenen har Gerhardsson bland annat spenderat tid i Norrbotten efter att ha besökt vänner i Sorsele.

– Förra sommaren fick vi nya kompisar i Kalix, när vi var där och fiskade lax. Sedan hann vi med både Piteå och Luleå, där vi har vänner. Det är trevligt – jag längtar verkligen till att åka upp, säger han.

"Stulen kärlek" handar om en inbrottstjuv (Mikael Riesebeck) som ska stjäla ett konstverk då en värderingsman (Jojje Jönsson) får upp ögonen tillsammans med konstens ägare (Anna Carlsson & Mikael Ahlberg). Stefan Gerhardsson och Siw Carlsson spelar ett gift grannpar.

– Vi har varit gifta många gånger förr och det var Siw som ringde upp mig och frågade om vi inte skulle gifta oss en gång till. Och varför inte?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser