Hip hop-trion vill göra musik som berör

MVP har haft en vår späckad med spelningar. I helgen trappar de inte ner på takten när de gör två spelningar på Hamnfestivalen.

6 juli 2017 17:00

MVP kan i sportsammanhang betyda "most valuable player". Men på hip hop-scenen i Luleå står bokstäverna för Mentor, Vincent och Pruek.

I helgen spelar de på Hamnfestivalen. Mentor Suljemani och Vincent Wirff har rappat tillsammans sedan 13-årsåldern, berättar Vincent Wirff. Pruek Cha-em har varit med lika länge.

– Men vi har kört som en grupp sedan årsskiftet. Sex månader har vi gjort det här aktivt tillsammans.

Fördelningen brukar vara att Mentor och Vincent skriver texterna. Pruek gör beatsen.

– Men vi hjälper ju alla till. All drar sitt strå på sitt sätt, säger Vincent Wirff.

Trion håller hårt vid den klassiska hip hopen – även fast alla tre uppskattar tyngre och modernare varianter av hip hop.

– Vi håller ju ganska starka handtag runt gräsrötterna, säger Vincent men menar samtidigt att de ständigt vill tillföra nya element till genren.

Pruek flikar in:

– Jag tror 90-talts-hiphopen gjorde att många av oss fastnade för musiken från början, säger han.

Samtidigt plockar de influenser från alla håll och kanter. Blås, jazziga pianon och soulsamplingar finns i musiken. Utöver det ska texterna beröra och gå att relatera till.

– Alla texter är väldigt personliga, och vi vill göra musik som berör folk. Alltifrån kärlek, dålig ekonomi, eller sociala svårigheter, säger Vincent Wirff.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Nyström