Felix Herngren gör humorserie i Norrbotten

Felix Herngren spelar in en ny humorserie i Norrbotten. "Den hamnar mitt emellan Solsidan och Bonusfamiljen", säger regissören.

10 februari 2018 15:01

När Felix Herngren stannar till för lunch i Luleå har han avverkat 90 mil i husbil under fredag och lördag.

– De känns inte jättesmarta de där renarna alltså, vi hängde på tutan och skrek. Vi var tvungna att stanna bilen när de stod på vägen och slickade i sig salt eller något.

Då återstod 45 mil till Björkliden där den ska parkeras under fem veckor i samband med inspelningarna av SVT:s nya humorsatsning "Andra åket". Regissören, som ligger bakom succéerna "Solsidan" och "Bonusfamiljen" inleder filmandet under måndagen och berättar att den här serien har en egen ton och hamnar någonstans mitt emellan de tidigare nämnda.

– Den kommer bli roligare än "Bonusfamiljen", som är gjord mer som en dramakomedi där man ska känna det sjukt jobbiga med att barn hamnar i kläm och som vuxen känner man sig usel som förälder. Det finns inte alls den svärtan i det här, det är mer åt komedihållet, säger han.

– "Solsidan" är nästan amerikansk i sin uppbyggnad med 22-minutersavsnitt och "plottar" som vävs ihop på ett speciellt sätt. Det är mer comedy i sin renaste form, det här blir något annat. Det är mer dramatik och längre bågar.

Seriens handling kretsar kring ett par, Petter och Madde, från Stockholm som bestämmer sig för att lämna hets och stress för att flytta till den kvinnliga huvudkaraktärens hemort, "Björkfjället", tillsammans med sin tonårsdotter. Paret tar över driften av ett familjeägt fjällhotell och får sällskap av både Maddes moder, broder och en drös andra karaktärer.

Finns det "Ove-potential" i någon karaktär?

– Haha. Vi har ett par karaktärer som är riktigt roliga. Karaktären som William Spetz gör är jävligt kul tycker jag, han är en väldigt arbetsskygg ung man som känner sig utbränd trots att han nästan inte jobbar alls. Cesar heter han, det finns mycket potential i den karaktären, säger Felix Herngren.

Åtta halvtimmes långa avsnitt ska spelas in och Herngren räknar med att varje avsnitt kommer ta ungefär en vecka att spela in. Själv regisserar han de första fyra avsnitten och kommer spendera många timmar i sin nyinköpta husbil på plats.

– Vi hade med en husbil filmen "Solsidan" som Henrik Schyffert karaktär bodde i, då blev jag så himla förtjust i husbilar. De är så himla fint inredda, det är nästan som en båt, säger han.

För att undvika långa dagar i bilar eller "sitta i någons tvättstuga" kör han helt enkelt upp sitt egna mobila hem till Björkliden.

– Jag tror att jag kommer trivas, jag bor som en prins där i. Jag har dusch, toa, säng, stereo och tv – det blir kanon (skratt). När jag öppnar dörren ser jag den här storslagna naturen, det kan inte bli bättre, säger Felix Herngren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser