De tar plats på jättefestivalen i Austin

The Magnettes och Dennis Kalla får chansen. Fler norrbottningar än någonsin tar plats på South by southwest i Austin.

10 januari 2018 17:10

South by southwest räknas som världens största branschfestival och den 12 mars är det dags för årets upplaga i Austin, Texas. För Pajalabandet The Magnettes blev deras medverkan 2015 starten på ett genombrott som tagit dem runt världen och utmynnat i en hyllad debutskiva.

För tre år sedan uppträdde de på SXSW under BD Pops vingar, i år står de på egna ben – samtidigt som en annan norrbottnisk delegation åker med Dennis Kalla som frontfigur. Kirunasonen har antagits som en av festivalens artister och får uppbackning av tre BD Pop-representanter i Austin.

– Jag satt på en supertidig morgonbuss mot Umeå när jag fick mejlet. Jag vaknade till, läste, trodde jag drömde och somnade om – det tog flera timmar innan jag fattade att det var sant, berättar han.

Pajalasonen inledde sin solokarriär 2014 och i början av 2016 släppte han debutalbumet "The ones that matter" och lagom till USA-resan kommer han släppa en ny singel.

– Det må ha varit tyst för alla andra, men inte i min lägenhet. Jag har skrivit nytt, jättemycket. Min nästa singel var förmodligen grannarnas sommarplåga 2017, säger han.

Vad har du för bild av festivalen?

– Den bild jag har är den sanna bilden tror jag: Det är världens största branschfestival. Känns märkligt men också mäktigt.

Vad hoppas du att resan ska ge dig?

– Jag hoppas och tror att det tar mig ett steg framåt, eller snarare ett stort kliv framåt mot vad jag vill uppnå.

Under veckan i Austin kommer Dennis Kalla uppträda live och passa på att träffa så mycket människor som möjligt inom branschen. På SXSW:s hemsida går att läsa att Kalla söker kontakter med skivbolag, management och distributörer.

Hur viktig är resan för din karriär?

– Svårt att säga men som jag sa tidigare är det ett stort kliv framåt, absolut. Men allt handlar om hur hårt jag jobbat innan och kommer jobba efteråt. Detta är ingen gratisbiljett, men kanske något i stil med en liten rabattkupong (skratt)?

Vad ser du fram emot mest?

– Att få hålla mellansnack på engelska igen, det blir som en helt annan grej. Det gör mig alltid nervös och jag älskar den nervositeten, det gör mig bättre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser