Därför firar Miriam Bryant jul i Boden

Hon är anledningen till att Miriam Bryant firar jul i Boden – och lockar folk till Western Farm.

19 december 2017 21:10

Den årliga julshowen på Western Farm, "Christmas Extravaganza", har lockat fulla hus två–tre gånger i veckan sedan mitten av november. Många av de välkända ansikten som tidigare synts på "Farmen", som Linnea Bäcklund, Emma Öhman och Björn Nagander, har gått vidare i sina karriärer och i år syns nya stjärnor på scenen. Bland annat Elisa Bryant från Göteborg, som värvades av kollegan Sofie Björk efter att ha jobbat i Norge och turnérat med ett Abba-band i USA.

– Att vara här är väldigt exotiskt för mig som är stadsråtta. Det har ju varit väldigt vintrigt i år också, vi har åkt skidor och kollat in norrskenet. Det är verkligen jättefint, säger hon.

Efternamnet Bryant skvallrar om att hon är syster med välkända Miriam Bryant, som besökte henne i Boden så sent som förra veckan och kommer tillbaka med deras pappa för att fira jul på Western Farm.

– När min kille var här åkte vi längdskidor och var i Luleå. När syrran var uppe åkte vi häst och släde, det var jättemysigt, berättar Elisa Bryant.

Miriam Bryant fick möjlighet att se showen och kommer att se avslutningen på juldagen också.

– Jag fick superbra betyg verkligen, hon är jättestolt och glad över att ha fått se en så bra show (skratt) och en så bra scen med bra ljus och allting, säger Elisa Bryant.

LÄS MER: Carola firar jul "där ovanför Norrland"

Tillsammans med övriga artister från södra Sverige bor Elisa Bryant i Western Farms stugor och när familjemedlemmarna kommer upp över jul får de chansen att verkligen stifta bekantskap med hennes "Boden-familj".

– Vi kommer ordna ett julbord där alla får bidra med något, sjunga lite julsånger och försöka ha lite matchande jultröjor. Sedan ska vi köra julklappsleken och eftersom vi har blivit stora fans av tärningsspel kommer det bli rätt mycket sådant, säger Bryant.

– Vi har så himla fina förutsättningar eftersom vi är i värsta vinterlandskapet. Vi behöver nog inte göra så mycket mer än att luta sig tillbaka, spela spel och bada bastu kanske (skratt).

För frilansande Elisa Bryant är upplevelsen i Norrbotten unik i jämförelse med tidigare showjobb.

– Det är inte ofta man får chansen att jobba och vila upp sig samtidigt. Jag känner att jag kommer vara så utvilad när jag åker tillbaka från Boden, det är många som delar den uppfattningen. Vi jobbar hårt men känner oss utvilade in i själen tack vare miljön vi är omringade av. Det är väldigt romantiskt, säger hon.

Kan du tänka dig att göra det fler år?

– Ja, verkligen. Luleå, Boden och hela grejen där uppe är verkligen härligt. Jag kan tänka mig att komma tillbaka.

Du kanske kan locka med syrran till nästa år?

– Ja, vi får väl se. Hon tyckte också att det verkligen är härligt att komma upp till naturen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser