Då startar nya klubben: "Inga fyllegig"

Nybildade föreningen Pite Live blir nav för Torsdagsklubb på Kalles krog. På premiären, den 31 januari, står hyllade artisten Johan Airijoki med band på scenen.

8 januari 2019 21:00

Föreningen har haft uppstartsmöte och i styrelsen finns Josef Eriksson, John Andersson, Mattias Lundberg och Albin Gillgren.

– Vi tycker att det finns en ”lucka” mellan Kaleido och Acusticum. I många städer finns ställen där man kan ta en öl och lyssna på musik. I Piteå är det mer ”arrangemang” man går på. Vi vill boka lite mer etablerade namn, vara nästa steg efter musikföreningen Alligators arrangemang, berättar Josef Eriksson och fortsätter:

– Det kan nog bli skoj. Kalles är väldigt positiva till att göra någonting annat. Det här är inte fredagar eller lördagar. Det blir inga ”fyllegig” och stället har både scen och ljudanläggning.

Föreningen har redan ett till arrangemang på gång, i maj.

– Vi tänker oss arrangemang tre till fyra gånger per termin, men det finns ingenting bestämt om när de ska äga rum. Det gäller att det finns en musikakt i rätt prisklass, som drar folk och är i krokarna.

Hur tänker ni stilmässigt kring era bokningar på Torsdagsklubb?

– Vi tänker ingen exakt genre, men det ska vara akter som skriver originalmusik, spelar riktiga instrument och det ska vara ekonomiskt gångbart.

Premiärartisten Johan Airijoki är en ”rootsig” artist med svenska texter och Gällivare som ursprungsort. Tidigare i år släppte han hyllade albumet ”En blyg viol”. Med sig har han kompbandet Malmfältens Rockklubb

– Det är nästan svårt att hitta någon i den storleken som är hetare just nu. Han är otroligt på gång, säger Josef Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Sandlund/Piteå-Tidningen