Luleå Hockey om backskadan: "Vi avvaktar"

En av Luleås backar skadades natten mot måndag. Efter ett felskär vid den egna kassen haltade Nils Lundkvist av banan. "Vi avvaktar magnetröntgen innan vi gör något", säger Stefan Nilsson general manager Luleå Hockey.

29 juli 2019 14:10

Luleå Hockeys Nils Lundkvist, 19 år, är med Juniorkronorna i Plymouth, USA, för en försäsongsturnering, World Junior Sunmer Showcase, när olyckan var framme natten mot söndag.

Lundkvist och Sverige var under press av USA Blue i egen zon när han enligt bilderna fick ett felskär och föll.

– Vi vet egentligen inget mer än så. Han ska undersökas därborta och vi avvaktar magnetröntgen innan vi gör något, förklarar Nilsson.

Det var ganska tydligt att Lundkvist hade stora smärtor i sitt högra ben efter fallet.

Rapporter av nhl.com:s reporter Adam Kimelman gör gällande på twitter att Lundkvist kommer att missa resten av försäsongsturneringen i Plymouth, USA.

Nu står det klart att Lundkvist skadade fotleden vid fallet.

– Jag tolkar det som om att han föll olyckligt på sin fot och skadade sin fotled. Jag har inte så mycket mera information än så, säger Nilsson.

Den andra mars tidigare år så skadade Lundkvist fotleden i matchen mot Timrå. Då dröjde det 26 dagar innan han var tillbaka i laguppställningen igen.

Är det samma typ av skada som han råkade ut för förra säsongen?

– Mm det stämmer. Det är nog samma skada och samma ben, men vad det har för betydelse för längden på frånvaron den här gången vet jag inte, förklarar Nilsson.

Tvingas ni agera om det blir en längre frånvaro?

– Jag vill inte spekulera om det. Vi väntar på besked och när vi har ett så får vi handla utifrån det. Jag vill inte föregå något utan vi får vänta på besked innan vi gör något.

Vad kan ni göra i det här läget?

– Vi får avvakta och höra vilken typ av skada det rör sig om och då vet vi också mera hur lång rehab som väntar för Nils, säger Nilsson innan han fortsätter:

– Vi hoppas givetvis att det kommer att går snabbt för honom att komma tillbaka.

Har du pratat med Lundkvist?

– Nej vi har ju (Henrik) Stridh därborta och han sköter den biten. Jag får information av våra läkare som är i kontakt med landslagets läkare, förklarar Stefan Nilsson.

För Juniorkronorna fortsätter turneringen med match mot USA på onsdag och Kanada på fredag innan man spelar sin sista match i turneringen på lördag då man ställs mot Finland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Stridblom