Han är spelklar efter överfallet: "Äntligen"

Här är glädjebeskedet. Oskar Sundqvist är spelklar efter överfallet på försäsongen.

24 oktober 2018 21:51

Den 30 september tacklades Oskar Sundqvist blodig och blev liggandes på isen efter en vårdlös tackling av Washington Capitals forward Tom Wilson som senare blev avstängd i 20 matcher.

Läs mer:Sundqvist talar ut efter överfallet

Tre och en halv vecka senare är han spelklar igen.

Hjärnskakningen blev han kvitt efter en dryg vecka och den skadade axeln fick tummen upp under onsdagen.

– Kul att äntligen vara tillbaka. Det känns som att det har tagit lång tid, säger 24-åringen när han precis har kommit hem från St. Louis Blues träningsanläggning.

På träningen bildade han kedja med ryssen Ivan Barbashev och kanadensaren Jordan Kyrou. Att trion bildar en formation mot Columbus Blue Jackets på hemmaplan natten mot fredag är nog inte helt osannolikt.

– I princip alla tränare har kommit fram och frågat om jag är redo. Så jag antar att jag är väldigt aktuell, säger Sundqvist.

– Barbashev spelade jag mycket ihop med under slutat av förra säsongen när det gick bra. Sedan är Kyrou snabb och "skillad" – det kan nog bli bra.

Bodensonen hade hoppats vara tillbaka ännu tidigare. Men axelskadan som Sporten tidigare berättat om visade sig vara mer omfattande än Sundqvist och läkarteamet först trodde.

– Det var inte bara AC-leden som strulade, det var även lite muskler runt omkring som hade fått smällar och gått sönder, säger Oskar Sundqvist.

I hans frånvaro har St. Louis Blues haft en tung start på NHL-säsongen. Laget är trea från slutet i den västra konferensen med endast sju inspelade poäng på åtta matcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Jakobsson