Annonssamarbete med HSB Norr

Maja Erlandsson: ”Nu är jag med i två vinnarlag”

Ny i arbetslivet och elitbasketspelare – så bollar Maja Erlandsson dubbla karriärer som 19-åring. ”HSB Norr värdesätter att vi som jobbar här ska ha en bra balans mellan jobb och privatliv och det märks”, säger Maja.

Studsarna ekar i Luleå Energi Arena när 19-åriga Maja Erlandsson vant äntrar hallen med en basketboll i handen. På sig har hon en väst med en HSB-logga vilket synliggör hennes båda karriärer, elitbasketspelare i Luleå Basket och ekonomiassistent på HSB Norr. Det har inte ens gått ett år sedan hon tog sin gymnasieexamen.

– Jag är ny i arbetslivet och eftersom jag spelar så mycket basket vid sidan om värderar jag ett jobb som är flexibelt. HSB gör det möjligt för mig att göra både och, vilket jag verkligen uppskattar, säger Maja.

undefined
”Jobbet som ekonomiassistent är mitt första riktiga jobb. Övergången från skola till jobb har känts naturlig, det har flutit på bra och jag har blivit varmt välkomnad”, säger Maja.

Med Luleå Basket är hon inne på sin andra säsong, i det civila arbetslivet är det hennes första. Som ekonomiassistent konterar Maja fakturor, fakturerar och hjälper kunder med frågor som berör området. Hon började som sommarvikarie direkt efter att hon gick ut gymnasiet 2023.

– Jag tog examen en fredag och började på HSB på måndagen, säger Maja och ler innan hon fortsätter:

– Jag läste ekonomiprogrammet på gymnasiet och blev så glad över att få jobba med det jag pluggat. Det var inget jag tog för givet, jag är jättetacksam för det här jobbet. 

undefined
Basketen och jobbet på HSB Norr fyller det mesta av Maja Erlandssons tid. ”Jag ser inte så mycket på Netflix”, säger hon.
undefined
”Det bästa med jobbet är att få hjälpa kunderna när de hör av sig med sina frågor”, säger Maja.
undefined
Luleå Basket och HSB Norr. Maja: ”Nu är jag med i två vinnarlag”.

Maja förväntade sig att klivet ut i arbetslivet skulle bli utmanande. Idag kan hon konstatera att det är mycket som är nytt men att omställningen har gått väldigt bra. Det är något som hon till stor del tackar sin arbetsgivare för.

– Alla har varit välkomnande så det har känts naturligt. Jag tror att det är viktigt att man som ny i arbetslivet får en bra introduktion till jobbet och att man möts av trevliga kollegor och så har det varit för mig, säger hon och fortsätter:

– Kollegor är jätteviktiga och jag uppskattar att vi arbetar så nära varandra på HSB. Det finns alltid någon nära till hands att fråga. 

undefined
”På HSB Norr finns det möjlighet att göra karriär och det är motiverande. Mitt jobb är flexibelt, vi har bra förmåner, jag får lära mig nya saker hela tiden och kollegorna jättebra”, säger Maja.

En vanlig vecka finns inte riktigt för Maja, vissa veckor tränar hon fyra pass vid sidan av jobbet, andra åtta. På jobbet har hon en anställning på 75 procent som hon fördelar efter veckans förutsättningar. Grunden till att det ska fungera menar Maja är en god kommunikation med chefen.

– Det bästa med mitt jobb är att det är flexibelt, arbetsgivaren värdesätter att vi som jobbar här ska ha en bra balans mellan jobb och privatliv och det märks, säger Maja och fortsätter:

– Sen får jag lära mig nya saker hela tiden, de har bra förmåner och jag har fantastiska kollegor. Det är många som har klättrat och bytt tjänster inom organisationen vilket är både motiverande och inspirerande, det gör att det är lätt att se en framtid här.

undefined
”Det som är annorlunda med att jobba jämfört med att gå i skolan är att jag har kollegor i olika åldrar och att det är fritt från läxor, jag lämnar jobbet på jobbet på ett annat sätt”, säger Maja Erlandsson.

Att ”äpplet inte faller så långt från trädet” är ett uttryck som stämmer väl in på Maja och hennes basketintresse. Båda föräldrarna har spelat på elitnivå och hennes tre år äldre syster spelar i samma liga som henne själv, men med ett Stockholmslag. Ifjol tog Maja SM-guld med Luleå Basket och nu ser hon fram emot ett härligt år 2024, både när det kommer till basketen och hennes civila karriär.

– Jag kommer att fortsätta satsa på basketen så länge det är roligt och jag trivs med mitt jobb – nu är jag med i två vinnarlag!

Vill du bli en del av teamet på HSB Norr? Skicka in en spontanansökan här.

3 snabba med Maja Erlandsson

HSB Norr finns i Norrbotten och Västerbotten, de har idag cirka 170 anställda fördelade på nio orter. En som arbetar inom bolaget är HR-partnern Malin Snårbacka. Hon lyfter att HSB är ett bolag som styrs av sin värdegrund, Ethos. Orden engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan genomsyrar hela verksamheten, så även vid rekrytering och nyanställning.

– Jag tror att det är en stor anledning till att många trivs här, det känns bra och genuint. Det var värdegrunden jag själv fastnade för när jag började på HSB, jag minns att det var en otroligt trevlig stämning här då och det är likadant än idag, säger Malin.

undefined
”Den som är nyfiken på HSB Norr kan alltid höra av sig till mig eller någon av mina kollegor. Det går även att skicka in en spontanansökan via vår webb”, säger Malin Snårbacka, HR-partner på HSB Norr.

Att anställda ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid samt rätt förutsättningar för att göra sitt jobb är några exempel på hur värdegrunden skiner igenom verksamheten. 

– Har du en balans i livet mår du bättre, du producerar mer och är gladare – det gynnar alla, säger Malin och fortsätter:

– När vi anställer personer som är nya i arbetslivet lägger vi stort fokus på en bra introduktion och tid för den nyanställde att lära sig jobbet. De måste få förutsättningar för att bli stjärnor.

Om HSB

HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som ägs och styrs av 677 000 medlemmar. HSB planerar, finansierar, bygger och förvaltar bostäder över hela landet. Som medarbetare hos HSB finns många utvecklingsmöjligheter. De främsta yrkesområdena är inom: 

• Bostadsutveckling
• Drift och underhåll
• Ekonomisk förvaltning
• IT och kommunikation
• Juridik
• Mark och trädgård
• Projektledning
• Teknisk förvaltning

Nyfiken på HSB Norr? Läs mer här.

HSB Norr värvar ny toppchef för nordlig satsning

HSB Norr värvar ny toppchef för nordlig satsning

Norrbotten

Den nya chefen Jenny Axberg, blir ny affärsområdeschef for Fastighetsutveckling. Hon kommer närmast från Diös som Fastighetsutvecklare inom nyproduktion i tidiga skeden av bostäder och kommersiella lokaler i norra Sverige.

Helt stopp i byggandet på Kronandalen • "Det är ett glapp"

Helt stopp i byggandet på Kronandalen • "Det är ett glapp"

Luleå

Bostadsbyggandet på Kronandalen har stannat av. Kommunen är beredd att ompröva ett principbeslut för att snabbare få igång bostadsbyggandet.

HSB vill bygga nya bostadshus mitt emot bostadsrättsförening

HSB vill bygga nya bostadshus mitt emot bostadsrättsförening

Luleå

I januari nästa år räknar planchefen Frida Lindberg med att ge besked åt HSB, som vill bygga två bostadshus på en attraktiv tomt i Luleå centrum.

Soprummen är för små för föreningen i Karlsvik

Soprummen är för små för föreningen i Karlsvik

Luleå

Räcker soprummen till när det ska in fler och nya kärl? Bostadsrättsföreningen Karlsvik har en nöt att knäcka när källsorteringen i Luleå under året går in i ett nytt skede.